Γιόρτσαν την ημέρα Ειρήνης στην Πηγή!

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης!! 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης με την υποστήριξη του Δήμου Πύλης διοργάνωσαν μια σειρά από δράσεις με στόχο την ενίσχυση της ενσυναίσθησης σε μικρούς και μεγάλους καθώς και τον συμβολισμό της έννοιας ειρήνης .

 Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία της Πηγής, στις 5μιση το απόγευμα με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει τις παράλληλες δραστηριότητες. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δενδροφύτευση, κάνοντας την αρχή ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού– Παιδείας –  Αθλητισμού – Τουρισμού κ. Αγγέλης Σωτήριος, φυτεύοντας τις πρώτες ελιές ως ένδειξη ενότητας και αλληλεγγύης και στην συνέχεια τα παιδιά φύτεψαν τα υπόλοιπα φυτά, ομορφαίνοντας τον χώρο της πλατείας τους.

Ακολούθησε αφήγηση παραμυθιού με τίτλο ¨ο Χάρης και ο Φάρις¨ από την συγγραφέα Καλύβα Μαρία, συμβολικές κατασκευές από τα παιδιά και δέντρο ευχών, ζωγραφική προσώπου από το Magic Castle Entertainment, προβολή ταινίας μικρού μήκους ¨ο σπόρος της ειρήνης¨ και θέατρο σκιών από τον μαθητή δημοτικού Αλέξανδρο Πούπη. Στο τέλος της βραδιάς τα παιδιά τραγούδησαν το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της γης» σε στίχους Γιάννη Ρίτσου και παράλληλα ελευθερώθηκαν στον ουρανό συμβολικά φαναράκια αγάπης και ειρήνης.

Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το παρών ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης- Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας κ. Ζούρτος Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος  Καθημερινότητας (Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής) κ. Δούλαλας Κων/νος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νάκος Χρήστος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χήρας Θεόδωρος, , η κα Πανάγου Μαρίνα,  δημοτική σύμβουλος-πρόεδρος ΟΚΠΑΔ Πύλης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πηγής κ. Μαυρογιάννης Χρήστος.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την εθελοντική τους συμμετοχή, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Πηγής για την ενεργό συμμετοχή του σε όλη την διάρκεια καθώς και τον πρόεδρο της Πηγής για την υποστήριξη στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την επιχείρηση Φυτόcosmos του Αθανάσιου Καραούλα για όλα τα φυτά που μας διέθεσε, τα γαλακτοκομεία Τυράς για τα ροφήματα, το ζαχαροπλαστείο Ζούρτος Κων/νος για τα γλυκά της εκδήλωσης.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia