Γιώργος Καΐκης: Καταθέτουμε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους

Ψήφισμα Συμπαράστασης του  Δημοτικού Συμβούλιου Τρικκαίων στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για  υγεία , μόρφωση , δουλειά 

Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου & τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τρικκαίων 

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ!  

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο.  Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας, με τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.  

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα, που είναι εστίες μετάδοσης. Που στριμώχνονται καθημερινά ασφυκτικά στα ΜΜΜ, που βιώνουν την απειλή της ανεργίας, που είναι αντιμέτωποι με νέα επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημά τους.  

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες, τους βιοπαλαιστές αγρότες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου, που βλέπουν τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται. Τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.  

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους του πολιτισμού, που ζουν μέσα στην ανασφάλεια και πολλοί από αυτούς στην ανέχεια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που τους άφησε τελείως απροστάτευτους και χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη. 

Αρνούμαστε την λογική «κόστους – οφέλους» στην Υγεία. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ. Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες και δεν θα γίνεται «μιας νόσου». 

Φωνάζουμε ότι οι μάσκες στα σχολεία δεν είναι η μόνη προστασία». Απαιτούμε μείωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στα σχολεία, σχολίατρους στις σχολικές μονάδες. Θέλουμε σχολείο δημόσιο και δωρεάν που θα παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση. 

Ζητάμε  Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Σταθερή δουλειά, εργάσιμος χρόνος και μισθοί με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής. 

Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν νέα μέτρα καταστολής και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης, όπως  το όργιο βίας και τρομοκρατίας της κυβέρνησης ενάντια στις εκδηλώσεις για το  Πολυτεχνείο.

Στεκόμαστε με  όλες μας τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων στηρίζει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για  υγεία , για  προστασία της ζωής και για υπεράσπιση των  δικαιωμάτων του λαού στην εργασία.

Καΐκης  Γιώργος–  Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Τρικκαίων, Δημοτικός Σύμβουλος

Γκολοβράτζας Δημήτρης– Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γεροκώστας Θανάσης – Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κελεπούρης Γιώργος– Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τάσιος Βάιος  – Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

                                                                              Τρίκαλα , 24  Νοεμβρίου 2020

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia