Γιώργος Καταβούτας: Μετατρέψαμε τα ΚΑΦΑΟ σε έργα τέχνης εντός της πόλης μας

Σχόλιο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Τρικκαίων Γιώργου Καταβούτα, για τη συνεργασία με τον σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων και την μετατροπή των ΚΑΦΑΟ της πόλης σε «καμβά» καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Η αρχή είχε γίνει 2 χρόνια νωρίτερα έτσι λοιπόν με τη Γωγώ Ραγιά στη συνάντηση μας όταν ανέλαβα αντιδήμαρχος για τις δράσεις που θα δώσουν χρώμα,ένταση και ζωντάνια στη πόλη η απόφαση μας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η δράση έκφρασης στα ΚΑΦΑΟ της ήταν εύκολη.

Αφού καθαρίστηκαν από το τμήμα καθαριότητας οι επιφάνειες 25 και πλεον ΚΑΦΑΟ οι δημιουργοί του Σύλλογου Τρικαλινών Ζωγράφων άρχισαν να να εμπνέονται σε αυτές Επέλεξαν αστικά τοπία,πρόσωπα (όπως αυτό του Τρικαλινού Δημήτρη Μητροπάνου στην συνοικία του την Αγία Μόνη) αλλά και ευφάνταστα έργα και το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό.

Όλοι οι δημιουργοί δούλεψαν με υλικά κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους ικανά να αντέχουν σε κάθε καιρικη συνθήκη ενώ,για να προφυλαχθούν από βανδαλισμούς τα κουτιά των κατανεμητων προστατευτηκαν με anti-tagging. Το κυριότερο όμως είναι να τα προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε ενέργεια τέτοιου ειδους από όποιον και αν προέρχεται σεβόμενοι αυτό που πλέον αποτελούν: ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ Τα χρώματα αντικατέστησαν το γκρίζο και ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων τον οποίο ευχαριστω προσωπικά συνεχίζει τη δράση προσφέροντας αισιοδοξία και χαμόγελα σε όλους μας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia