Γιώργος Καταβούτας: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου 20ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στην περιοχή της ΤΑΞ.ΥΠ.

Ημέρα ορόσημο η σημερινή για τον Δήμο Τρικκαίων καθώς μια ιστορία που κράτησε αρκετά χρόνια ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο για τους δημότες.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Καταβούτας, μέσω ανάρτησης στο fb, σήμερα έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα στην περιοχή της πρώην ΤΑΞ.ΥΠ. για την ανέγερση του νέου 20ου νηπιαγωγείου Τρικάλων: Δείτε την ανάρτηση του συνεργάτη του δημάρχου Τρικκαίων:

Εκκίνηση Εργασιών ανέγερσης του νέου 20ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στην περιοχή της ΤΑΞ.ΥΠ. Θα περιλαμβάνει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα και χώρους υγιεινής και θα εξυπηρετει 50 νήπια. Βασική καινοτομία αποτελεί η κατασκευή του σύμφωνα με τις πέντε βασικές αρχές του Παθητικού κτιρίου: 1/ το σωστό πάχος μόνωσης ώστε να διατηρεί τη ζέστη κατά τη διάρκεια του χειμώνα και το καλοκαίρι να την εμποδίζει να εισέλθει 2/ τον αερισμό με ανάκτηση θερμότητας ώστε να παρέχει καθαρό αέρα και έλεγχο της υγρασίας 3/ τα σωστά σχεδιασμένα, μονωμένα και τοποθετημένα κουφώματα για την αξιοποίηση των ηλιακών κερδών, 4/ την επίτευξη της αεροστεγανότητας ώστε να αποφεύγονται οι διαρροές και να αυξάνεται η ενεργειακή απόδοσή του και τέλος 5/ τη ελαχιστοποίηση ασθενών σημείων ώστε να επιτυγχάνεται ευχάριστη και σταθερή θερμοκρασία ενιαία στο εσωτερικό περιβάλλον. Ο στόχος του Παθητικού Σχολείου είναι να καταναλώνει μόλις 15Kwh/m2 το χρόνο για ψύξη ή θέρμανση και με την βοήθεια των φωτοβολταικών στη στέγη να αποτελεί ένα από τα πρώτα Δημόσια εκπαιδευτικά Ιδρύματα που θα έχει μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Άνοιγμα φωτογραφίας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia