Site icon trikalafocus.gr

Γιώργος Καταβούτας: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου 20ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στην περιοχή της ΤΑΞ.ΥΠ.

Ημέρα ορόσημο η σημερινή για τον Δήμο Τρικκαίων καθώς μια ιστορία που κράτησε αρκετά χρόνια ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο για τους δημότες.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Καταβούτας, μέσω ανάρτησης στο fb, σήμερα έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα στην περιοχή της πρώην ΤΑΞ.ΥΠ. για την ανέγερση του νέου 20ου νηπιαγωγείου Τρικάλων: Δείτε την ανάρτηση του συνεργάτη του δημάρχου Τρικκαίων:

Εκκίνηση Εργασιών ανέγερσης του νέου 20ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στην περιοχή της ΤΑΞ.ΥΠ. Θα περιλαμβάνει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα και χώρους υγιεινής και θα εξυπηρετει 50 νήπια. Βασική καινοτομία αποτελεί η κατασκευή του σύμφωνα με τις πέντε βασικές αρχές του Παθητικού κτιρίου: 1/ το σωστό πάχος μόνωσης ώστε να διατηρεί τη ζέστη κατά τη διάρκεια του χειμώνα και το καλοκαίρι να την εμποδίζει να εισέλθει 2/ τον αερισμό με ανάκτηση θερμότητας ώστε να παρέχει καθαρό αέρα και έλεγχο της υγρασίας 3/ τα σωστά σχεδιασμένα, μονωμένα και τοποθετημένα κουφώματα για την αξιοποίηση των ηλιακών κερδών, 4/ την επίτευξη της αεροστεγανότητας ώστε να αποφεύγονται οι διαρροές και να αυξάνεται η ενεργειακή απόδοσή του και τέλος 5/ τη ελαχιστοποίηση ασθενών σημείων ώστε να επιτυγχάνεται ευχάριστη και σταθερή θερμοκρασία ενιαία στο εσωτερικό περιβάλλον. Ο στόχος του Παθητικού Σχολείου είναι να καταναλώνει μόλις 15Kwh/m2 το χρόνο για ψύξη ή θέρμανση και με την βοήθεια των φωτοβολταικών στη στέγη να αποτελεί ένα από τα πρώτα Δημόσια εκπαιδευτικά Ιδρύματα που θα έχει μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Exit mobile version