Γιώργος Μπίχτας: «Άσχημη χρονιά για το καρπούζι»

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι Τρικαλινοί παραγωγοί για την ζήτηση που θα έχουν τα ντόπια καρπούζια τα οποία αναμένεται να βγουν από τα μποστάνια για να κάνουν ντεμπούτο στην αγορά τις επόμενες μέρες.

Πάντως οι οιωνοί από την έως τώρα διάθεση του καρπουζιού σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο δεν είναι θετικοί, αφού η εικόνα συνδυάζεται από χαμηλή απορρόφηση με προσφορά από τους παραγωγούς σε χαμηλές τιμές (10 – 15 λεπτά το κιλό) Ωστόσο, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εξαγωγών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι φέτος στο νομό Τρικάλων θα υπάρχει μείωση στα στρέμματα. Ο κύριος λόγος είναι ότι οι καρπουζοπαραγωγοί καλούνται να πληρώσουν τοις μετρητοίς τα εφόδια σε μια περίοδο μάλιστα που οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας.

Ο γνωστός παραγωγός Γιώργος Μπίχτας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ζήτηση του καρπουζιού θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα για να μπορέσουν και αυτοί να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα πολλά καλλιεργητικά έξοδα. Σκεφτείτε ότι το κόστος ανά στρέμμα αγγίζει τα 800 ευρώ!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia