Γιώργος Οικονόμου: «Έχω “αλλεργία” στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, βλάπτουν εξίσου τη χώρα»

Στον προεκλογικό του αγώνα για να μην υπάρξει ούτε μια χαμένη ψήφος για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη θέση του να μην συμμετέχει σε κοπές πίτας μίλησε σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6, ο Γιώργος Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα ήταν ιδιαίτερα καυστικός για πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, που μιλούν για το ΠΑΣΟΚ, ενώ πλέον ανήκουν σε άλλη πολιτική παράταξη:

“Έχω “αλλεργία” και στο ένα και στο άλλο, δηλαδή και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ μιλάμε και χτυπάμε και τους δύο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια και τον Αλέξη Τσίπρα για την καθεστωτική λογική της διακυβέρνησής του. Δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε το δημοψήφισμα περιφρόνησης του ενός, ούτε και τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης του κ. Μητσοτάκη μαζί με τις υποκλοπές του. Η δικιά μου ανάλυση είναι πως βλάπτουν και οι δύο εξίσου την Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί ένας 3ος και αυτός είμαστε εμείς το ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στο διαγωνισμό ενόχων και ενοχών το κόμμα μας κάνει έναν δικό του αγώνα αξιών και αρχών.

Προσωπικά θα δώσω τον αγώνα μου με όλα τα θεμιτά μέσα, να μην υπάρξει ούτε μια ψήφος χαμένη για το ΠΑΣΟΚ. Εγώ σε εκδηλώσεις με κοπές πίτας από θέση δεν συμμετέχω, δεν πάω γιατί θεωρώ ό,τι προσβάλω τον κόσμο με αυτή την υπερσυμμετοχή και έκθεση 3 λεπτών να πάω και να παραστώ σε μια τέτοια εκδήλωση. Εγώ αντιλαμβάνομαι την λογική του πολιτικού που λέει πάω μιλάμε με 10 ανθρώπους ακούω τι θέλουν να μου πουν, τι σκέφτονται , τι προτείνουν. Δεν νομίζω πως ικανοποιεί κανέναν το “πέρασμα” από μια κοπή πίτας.

Όσον αφορά εκείνο που ανέφερα σε μια αποστροφή του λόγου μου στην Κυριακάτικη εκδήλωση που είχαμε στο μουσείο Τσιτσάνη, ήταν το εξής: ” θα ήθελα να μιλήσω για τους ελάχιστους που ήταν ΠΑΣΟΚ, κάνουν τώρα πως είναι ΠΑΣΟΚ και μιλούν εξ’ ονόματος του κόμματος τους, ενώ ανήκουν πια σε άλλα κόμματα. Αυτοί λοιπόν και μας πλήττουν και μας υποτιμούν. Το βλέπω αυτό να γίνεται και στα Τρίκαλα και γενικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο λόγος τους που είναι ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, να μιλούν περί τι ΠΑΣΟΚ ονειρεύονται. Και αυτό γίνεται για δύο λόγους: πρώτον γιατί λογικά είχαν μια απώλεια της ψυχικής τους σχέσης στο παρελθόν με το υποκείμενο ΠΑΣΟΚ και τώρα πλέον τους οδηγεί σε μια εχθρική στάση. Δεύτερον, το σημαντικό και κυριότερο είναι ένας ιδιοτελής, ακραίος γενιτσαρισμός, δίνοντας εξετάσεις στο νέο τους αφεντικό και πολιτικό χώρο. Αυτή είναι η αλήθεια κι αν είναι σκληρή, αυτή είναι όμως η αλήθεια. Και επειδή εμείς έχουμε μια ευγενική ανοχή στα πράγματα, θα πρέπει πλέον να τους απαντάμε. Μέχρι τώρα τους είχαμε οδηγήσει στην απέραντή γραφικότητα, εκεί δηλαδή που ανήκουν, αλλά αυτή η ανοχή πρέπει πια να έχει ένα τέλος. Και καλά κάνουν στα Τρίκαλα κάποιο σύντροφοι μας τους απαντούν, δεν μπορεί πια άνθρωποι που δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ να μιλούν για αυτό λέγοντας μας πόσο το αγαπούν”.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia