Γοργοί ρυθμοί για τους 2 νέους βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων

Δύο αιτήσεις για τους δύο νέους βρεφικούς σταθμούς υποβάλλει στις αρμόδιες υπηρεσίες ο Δήμος Τρικκαίων. Παραλλήλως, προχωρούν όλες οι αναγκαίες εργασίες για τη λειτουργία και στελέχωση αυτών των σταθμών, με πέντε ταυτόχρονα διεξαγόμενες διαδικασίες.
Συγκεκριμένα:
1. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων (στις 31 Μαΐου 2022) αφορούσε στην υποβολή αίτηση για την έκδοση άδειας στον βρεφικό σταθμό στο Λογγάκι και σε αυτόν στην πλατεία Πούλιου (έναντι ΟΣΕ).
2. Ο πρώτος θα ονομάζεται «Το κίτρινο Μπαλόνι» με δυναμικότητα 11 βρεφών και ο δεύτερος «Το τρενάκι» με δυναμικότητα 22 βρεφών.
3. Οι εργασίες προχωρούν παράλληλα, ο σταθμός στην πλατεία Πούλιου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 10 ημέρες και εκείνες για το «Κίτρινο Μπαλόνι» το επόμενο 15μερο.
4. Την ίδια ώρα, έχουν αποσταλεί στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία για την πρόσληψη προσωπικού 13 ατόμων, ως εξής: 9 βρεφονηπιοκόμοι (6 ΔΕ και 3 ΤΕ κατηγοριών), 2 καθαρίστριες και 2 μάγειρες.
5. Και, βεβαίως, προχωρά και η διαδικασία προμήθειας όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, από παιχνίδια μέχρι σκεύη .
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς, «αυτοί οι βρεφικοί σταθμοί λύνουν και χωροταξικά ένα ζήτημα για τρικαλινές οικογένειες στα βόρεια και στα νότια της πόλης. Φροντίζουμε να παρέχουμε ευκολίες και στήρ8ιξκη στην τρικαλινή οικογένεια, παραδίδοντας άλλους δύο σταθμούς με δυναμικότητα συνολικά 33 βρέφη, αυξάνοντας τις δυνατότητες των οικογενειών να επιλέξουν ό,τι είναι καλύτερο για αυτές, με την παράλληλη φροντίδα από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia