Γ. Καταβούτας: «Εξασφαλίσαμε κονδύλι 3,2 εκατ. ευρώ – Συνεχίζουμε ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και τα χωριά»

Τη συνέχιση των ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους της πόλης όσο και σε χωριά Δήμου Τρικκαίων ανακοίνωσε με δήλωση του στο trikalafocus, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Καταβούτας. Το στέλεχος της δημοτικής αρχής τόνισε πως οι ασφαλτοστρώσεις εντός της πόλης για το 2022 εισέρχονται σε τροχιά ολοκλήρωσης και διευκρίνισε πως στις αρχές του 2023 θα ξεκινήσουν νέα ασφαλτικά μήκους 20 χλμ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας. Το πλάνο των ασφαλτικών θα συνεχιστεί και στα χωριά, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

Το τελευταίο διάστημα προχωράμε σε ασφαλτοστρώσεις που αφορούν το κέντρο των Τρικάλων αλλά και κάποια χωριά. Ήδη πραγματοποιήθηκε η ασφαλτόστρωση στην Ομήρου, όπως και στην 25ης Μαρτίου από το κομμάτι της Νικοτσάρα και μετά, δρόμοι ταλαιπωρημένοι από τα ΟΚΩ και από τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν το προηγουμένως. Παρ’ όλα αυτά είμαι χαρούμενος γιατί όλες οι παρεμβάσεις που αφορούσαν το φυσικό αέριο, τη ΔΕΥΑΤ πρόσφατα και τις οπτικές ίνες έχουν πραγματοποιηθεί, οπότε οι δρόμοι ήταν έτοιμοι να ασφαλτοστρωθούν και προσδοκούμε να μην καταστραφούν σύντομα από νέες παρεμβάσεις. Μετά την Ομήρου, ασφαλτοστρώσαμε την Μηλέας, η οποία είναι στο Γαρδικάκι, κάναμε κάποιες ασφαλτοστρώσεις στην Κρηνίτσα και θα προχωρήσουμε στην ασφαλτόστρωση της Λάμπρου Κατσώνη αλλά και σε άλλους οδούς μέσα στην πόλη των Τρικάλων όπου θα κλείσουν τα ασφαλτικά του 2022. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα προβλήματα στην πόλη στο θέμα των δρόμων είναι εκτεταμένα, οπότε αναζητήσαμε πόρους για να μπορέσουμε να κάνουμε εκτεταμένα ασφαλτικά. Έτσι λοιπόν, κινηθήκαμε άμεσα και καταφέραμε και εξασφαλίσαμε 3,2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, τα οποία πολύ σύντομα θα μας λύσουν τα χέρια και θα έχουμε ένα δίκτυο ασφαλτοστρώσεων, περίπου στα είκοσι χλμ στην πόλη. Ελπίζω Φλεβάρη – Μάρτη να ξεκινήσει η διαδικασία ασφαλτοστρώσεων στην πόλη.

Ασφαλτοστρώσεις πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή και στη Σωτήρα όπου καλύπτουμε ένα εύρος 1,5 χλμ σε οδούς της περιοχής που είχαν προβλήματα μετά τις παρεμβάσεις των οκο και επίσης το θετικό νέο είναι ότι πολύ σύντομα το πρόγραμμα «Τρίτσης» θα απεγκλωβιστεί από το έργο που αφορά τη ΔΕΥΑΤ, τα 5,2 εκατ. ευρώ και θα καταφέρουμε σ’ αυτή να εντάξουμε τις ασφαλτοστρώσεις στα χωριά.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia