Γ. Χάιδος: Στη χώρα των 7,5 δις ευρώ απευθείας αναθέσεων, η νοικοκυροσύνη ξεκίνησε απ’ τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

    Ναι, είναι πλέον γεγονός! Όσο κι αν μας ακούγεται απίστευτο, το Υπουργείο Υγείας, μετά από τρεις και πλέον παρατάσεις, εφαρμόζει τον άδικο νόμο για αναστολή δυνατότητας συνταγογράφησης των ανασφάλιστων από ιδιώτες γιατρούς.

    Από 01/07 λοιπόν, οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα μπορούν να γράφουν τα  φάρμακά τους μόνο σε δημόσιες δομές υγείας. Όπως μας ενημέρωσε η ηγεσία του υπουργείου, παρατηρήθηκε εκτροπή στα κονδύλια του Εοπυυ και έτσι, επιστράτευσε αυτό το μέτρο, για να ανακόψει την σπατάλη. 

    Αποτέλεσμα ,βέβαια αυτής της απόφασης, είναι η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων, μιας και οι δημόσιες δομές υγείας, που τους στέλνουν οι νοικοκύρηδες της κυβέρνησης,  δεν έχουν σε καμία περίπτωση την υποδομή και την στελέχωση, για να επιτελέσουν αυτόν τους τον ρόλο. 

    Είναι οι δημόσιες δομές υγείας, που η Κυβέρνηση συστηματικά υποβάθμισε, παρότι έδιναν καθημερινά μάχη ζωής και θανάτου απέναντι στο θηρίο της πανδημίας. Μια κυβέρνηση που στα δύσκολα, για να κρυφτεί,τους χειροκρότησε και στα ακόμη πιο δύσκολα τους κοινοποίησε εξώδικα αναστολών, στερώντας ανθρώπινο δυναμικό σε ένα ΕΣΥ που σφάδαζε από απαιτήσεις υγειονομικού προσωπικού.

    Και για να μην ξεχνάμε, σας υπενθυμίζω πως οι νοικοκύρηδες που σήμερα ανησυχούν για δήθεν σπατάλες, είναι πολλοί από αυτούς που οδήγησαν την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού και ανάγκασαν όλους αυτούς να μη μπορούνε να επιβιώσουν επαγγελματικά και κατά συνέπεια, να μένουν ακάλυπτοι ασφαλιστικά στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων. 

    Και για να σας πείσω οριστικά και αμετάκλητα για την καθαρότητα των προθέσεών τους για μείωση στις σπατάλες, θα σας θυμίσω μόνο πώς η σημερινή κυβέρνηση αρίστων έχει προχωρήσει τα τελευταία δύο έτη ναι, πάντα νοικοκυρεμένα, σε 7,5 δις ευρώ απευθείας αναθέσεων σε αμφίβολους αναδόχους που το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως κι αυτοί είναι άριστοι και νοικοκυραίοι. 

    Και φυσικά, μετά από ένα τέτοιο αστρονομικό ποσό απευθείας αναθέσεων σε φίλους και εκλεκτούς, αναμενόμενο είναι πως κάπου πρέπει να μπει και ένα στοπ. Και το στοπ μπαίνει φυσικά στον πιο ευάλωτο, στον πιο αδύναμο κρίκο της κοινωνικής μας αλυσίδας, σε αυτούς που οι μπαταχτσήδες του τότε τους έκαναν μπαταχτσήδες αναγκαστικά σήμερα, νιώθοντας ντροπή και πόνο, όταν στοιχίζονται στις ουρές της αριστείας και της νοικοκυροσύνης σε κάποιο διάδρομο νοσοκομείου, για να γράψουν τη συνταγή τους.

    Υ.Γ1. Αν μια φορά η μετάφραση απέτυχε και δεν έστειλε πλήρες το έγγραφο στη Δικαιοσύνη για επίορκους πολιτικούς, σίγουρα η δική σου μετάφραση με όσα πράττουν δε μπορεί να σφάλλει και σίγουρα καταλαβαίνεις τί στοχεύουν, τί επιδιώκουν και τί προσδοκούν, νομοθετώντας τόσο άδικα απέναντι σε μια αδύναμη κοινωνία. 

    Υ.Γ.2. Η εικόνα του Υπουργού Υγείας να συνοδεύεται από μια ντουζίνα αστυνομικούς σε επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από εργαζομένους, σίγουρα αποτελεί μέρος της ευρείας αποδοχής της κυβέρνησης και των ενεργειών αυτής, όπως αποτυπώνεται καθημερινά στις δημοσκοπήσεις των μέσων. 

    Και όπως λένε και στον τόπο μας, και μη χειρότερα…

       Γιάννης Κων. Χάιδος

Φαρμακοποιός ΑΠΘ

Msc health care management

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia