«Μοναδική εμπειρία» το Λαογραφικό Μουσείο Σωτήρας


Τα αντικείμενα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής έχουν ταξινομηθεί και αφορούν την καθημερινή ζωή. Η έκθεσή τους γίνεται σε δύο κύριες ενότητες: της οικιακής ζωής και της αγροτικής ζωής με αναφορές στη διατροφή, τη διαβίωση, την ενδυμασία, την οικοτεχνία, την καλλιέργεια του σιταριού και του σταφυλιού που ευδοκιμούσε στη Σωτήρα, την κτηνοτροφία,το δημοτικό σχολείο και βέβαια το ιστορικό μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου οφείλει και το όνομά του ο οικισμός.


Σκοπός είναι η ανάδειξη της ιστορίας του χωριού και κυρίως του τρόπου ζωής των παλαιότερων γενιών μέσα από αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό.


Την ομάδα εργασίας και συλλογής υλικού αποτελούν η Μαρία Αδάμου, η Αναστασία Κωτούλα, η Φωτεινή Λαμπρογεώργου, η Δήμητρα Κώστα, ο Σάκης Τσιουπέκας, ο Παναγιώτης Βουτσελάς και ο Αλέξανδρος Κοτσιαλής, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Αχιλλέας Λέρας.


Όποιος επιθυμεί να παραχωρήσει αντικείμενα και κυρίως παλιές φωτογραφίες να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους στα τηλέφωνα 6989414324, 6973353296 και 6977649170.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από το λαογραφικό “θησαυρό” του υπό ίδρυση Μουσείου:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia