Δεκαοχτούρες πέφτουν νεκρές την ώρα που πετούν στην Φαρκαδόνα!

Τα πουλιά σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πέφτουν νεκρά την ώρα που πετούν ή στέκονται σε δέντρα προκαλώντας προβληματισμό

Με ένα άκρως ασυνήθιστο και λυπηρό συμβάν έρχονται αντιμέτωποι κάτοικοι χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας. Τις τελευταίες ημέρες εντοπίζουν αρκετές νεκρές δεκοχτούρες, σε χωράφια αλλά και σε εντός των οικισμών.

Το φαινόμενο άρχισε να παρατηρείται εδώ και αρκετές ημέρες. Κάτοικος του Πετρωτού, χωριό στο οποίο εντοπίζεται κι εκεί το δυσάρεστο θέαμα, μετέφερε στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» ότι τα πουλιά πέφτουν νεκρά εκεί που πετούν ή τη στιγμή που στέκονται στα δέντρα.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κάτοικος ο οποίος παρατηρούσε χθες το φαινόμενο σημείωσε ότι τα πουλιά, έπεφταν νεκρά, την ώρα που βρισκόταν σε ένα δέντρο, σαν να υπέστησαν καρδιακό επεισόδιο.

Το θέαμα έχει παρουσιαστεί και σε άλλα χωριά, όπως μεταφέρουν κάτοικοι που έχουν εντοπίσει νεκρά πουλιά.

Προκαλεί εντύπωση αλλά και προβληματισμό στους κατοίκους, καθώς τα πουλιά που βρίσκονται νεκρά, χωρίς να γνωρίζεται ο λόγος, αποτελούν τροφή για αδέσποτα ζώα, αλλά και για άγρια ζώα.

Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι τα πουλιά υπέστησαν ενδεχομένως μια μεταδοτική ασθένεια, η οποία ίσως μεταδίδεται από την αναπαραγωγή.

ΚΡΗΝΗLIVE.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia