Δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ Χήρα και Τσιούτσια (βίντεο)

Η αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης της ΔΕΥΑΠ σε επτά ορεινές κοινότητες του Δήμου Πύλης, με καταμέτρηση κατανάλωσης και ογκοχρέωση πέραν του παγίου, με στόχο να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία, έφερε σε ευθεία σύγκρουση τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεόδωρο Χήρα και Βαλάντη Τσιούτσια, με τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα να γίνεται θεατής για πρώτη φορά σε μια διαμάχη που είχε τον χαρακτήρα της «αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση». Πρώτος το γάντι πέταξε ο Βαλάντης Τσιούτσιας, ο οποίος σε πρόσφατη ανακοίνωση του κατηγόρησε τους συμβούλους της παράταξης ΠΥΛΗΣ ΟΡΑΜΑ ότι υπερψήφισαν στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ την επιλεκτική ογκοχρέωση την ώρα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους ευαγγελίζονται το νόμιμο και το ηθικό. Επίσης, μιλώντας στο σώμα έκανε λόγο για άδικη απόφαση που δημιουργεί δημότες δυο ταχυτήτων. «Δικαιοσύνη θα αποδοθεί όταν μπουν παντού υδρόμετρα» κατέληξε ο Βαλάντης Τσιούτσιας.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Θεόδωρος Χήρας σήκωσε το γάντι και απευθυνόμενος στον Βαλάντη Τσιούτσια, ξεκαθάρισε πως η παράταξη του ψηφίζει να λειτουργούν τα υδρόμετρα που είναι έτοιμα στα χωριά για το καλό του καταναλωτή. «Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με τα υδρόμετρα Βαλάντη, δε νοείται να μην μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο στο σπίτι του επειδή ο άλλος ποτίζει 15 στρέμματα χωράφια χωρίς να εχει υδρόμετρο. Κέρδισες τον προστάτη του ορεινού όγκου αλλά η επίθεση σου ήταν άδικη» υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης ΠΥΛΗΣ ΟΡΑΜΑ.

Για το ζήτημα υπήρξε νέα τοποθέτηση του Βαλάντη Τσιούτσια που έστρεψε τα βέλη του εναντίον της δημοτικής αρχής. «Ξαφνικά ενεργοποιούμε τα υδρόμετρα τώρα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση υδρομέτρων στον ορεινό όγκο. Για ποιό λόγο;»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia