Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παιδεία διοργανώνει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παιδεία διοργανώνει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων από κοινού με τις αντίστοιχες ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και Λάρισας, με τη συμμετοχή των πρώην Υφυπουργών παιδείας, Μερόπη Τζούφη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, Ελένη Ζωγραφάκη και Γιώργο Τρούλη. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στο αντεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου που προωθεί  το Υπουργείο Παιδείας και που έχει βρει απέναντι όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. 

Είναι γεγονός ότι η Κυβέρνηση, διά της κ. Κεραμέως, οργανώνει τη συστηματική αλλοίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Δημόσιας Παιδείας ενώ θέτει σε κίνδυνο τη μαθησιακή διαδικασία και το δικαίωμα μαθητών και γονιών να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος, το Υπουργείο επιδιώκει να θεσμοθετήσει μια σειρά διατάξεων, όπως η αύξηση του αριθμού των εξετάσεων και το ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ, και κλείνει  για ακόμη μια φορά το μάτι στα ιδιωτικά συμφέροντα και  την απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου.

Είναι καθήκον όλων μας να μην επιτρέψουμε τις αναχρονιστικές και συντηρητικές αντιλήψεις της Υπουργού να διαπεράσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Να μη  μετατραπούν οι αίθουσες σε πλατό  reality αλλά να παλέψουμε για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν και ποιοτικής Παιδείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Πέμπτη 28/5 και ώρα 20:00, από το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων στο YouTube και τη διεύθυνση: https://www.youtube.com.channel/UCq07Z_YZDPXtM9i1I07alvA και στη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/syrizatrikalon/

                                                                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   

              Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia