Διακήρυξη Αγωνιστικής Συνεργασίας Λογιστών – Φοροτεχνών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν.Τρικάλων

Συναδέλφισσες – φοι,
Στις επικείμενες αρχαιρεσίες της ένωσής μας μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή φέρνοντας στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ συναδέλφους υποψηφίους με το πλαίσιο πάλης της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Θυμηθείτε τι έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι λογιστές, όπως και χιλιάδες άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, πληρώσαμε βαριά την «επιστροφή στην ανάπτυξη» και τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Από το Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα οι απανωτές ΠΝΠ και οι εκατοντάδες κρυπτογραφημένες εγκύκλιοι, μας έκλεισαν κυριολεκτικά στα γραφεία μας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το «κερασάκι» των ηλεκτρονικών βιβλίων. Την ίδια ώρα οι ελεγκτικές εταιρείες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία εξαπλώνονται. Με το πρόσχημα της πανδημίας ψηφίστηκαν δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι-τερατουργήματα και το βάρος της όποιας διαχείρισης έπεσε πάλι σε μας.
Που ήταν η διοίκηση της ένωσης και της ομοσπονδίας όλο αυτό το διάστημα; Τι έκαναν τον ενάμιση χρόνο της πανδημίας, όταν όλες οι λειτουργίες του δημοσίου έπεσαν στις πλάτες των λογιστών; Στήριξαν και στηρίζουν όλες τις αναδιαρθρώσεις που συντελούνται και αφορούν τις αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις, τα συνεχόμενα σεμινάρια, τα χαράτσια της δήθεν επιμόρφωσης. Τελευταίο τους κατόρθωμα είναι η μέχρι παρεξηγήσεως στήριξη του εγχειρήματος των MyData. Την ίδια ώρα ιδρώνουν όταν ακούνε προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Εκτός από τα αιτήματα για τις παρατάσεις των προθεσμιών, όλες οι άλλες τους προσπάθειες είναι το λιγότερο επικίνδυνες για τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Όσοι ψευδεπίγραφα λένε ότι «όλοι μαζί» θα αγωνιστούμε, λένε συνειδητά ψέματα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα. Ο αυτοαπασχολούμενος που πλήττεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές, δεν έχει τίποτε που να τον συνδέει με τις μεγάλες λογιστικές-ελεγκτικές εταιρείες. Είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η πολιτική που υπηρετεί τον ένα, πλήττει τον άλλο. Αυτό που ζούμε κι εμείς, όπως και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι, δεν είναι «ακραία φαινόμενα» ή «ανικανότητα υπευθύνων». Όλα τα μέτρα που προωθούνται στο επάγγελμά μας από την κυβέρνηση με τις ευλογίες και τη στήριξη από ΟΕΕ και ΠΟΦΕΕ, εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και οδηγούν στην ολοκληρωτική παράδοση του λογιστικού έργου σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Δεν είναι τυχαία η ταύτισή τους. Γι αυτό και έχει μεγάλη σημασία να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διέξοδο. Να δούμε τι δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματά μας, να βρούμε τους αντιπάλους και τους συμμάχους μας. Να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο δράσης, που θα βάζει εμπόδια στους σχεδιασμούς της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και όσων «ευλογούν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις πολιτικές και τις κατευθύνσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και της Ε.Ε.

Συναδέλφισσες – φοι,
Θα αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση; Υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσουμε τη δύναμή μας. Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης και να δώσουμε βήμα στις πραγματικές ανάγκες και διεκδικήσεις μας. Σήμερα χρειαζόμαστε Ένωση και Ομοσπονδία που να εμπνέουν και να συσπειρώνουν τους λογιστές, να μην απαξιώνουν τους συναδέλφους καθιστώντας τους παρατηρητές. Τα συνδικαλιστικά μας όργανα να στηριχθούν στην πλειοψηφία των συναδέλφων, να υιοθετήσουν αγωνιστικές, διεκδικητικές επιλογές. Ιδιαίτερα να στηριχθούν οι νέοι συνάδελφοι και οι γυναίκες αυτοαπασχολούμενες λογίστριες. Να παλέψουμε για Ένωση και Ομοσπονδία που να είναι μπροστάρηδες στους αγώνες και όχι υπάκουοι συνομιλητές και συνεργάτες των υπουργείων. Η δουλειά και τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται μόνο με αγώνες ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όσων με ευλάβεια τα υπηρετούν.

Διεκδικούμε:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου σαν μήνα άδειας για τους λογιστές – καμία καταληκτική ημερομηνία τον Αύγουστο.
Καθιέρωση δυνατότητας ασθένειας του λογιστή, με παράταση προθεσμιών για τους πελάτες που τον έχουν εξουσιοδοτήσει.
Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
Κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ.
Κατάργηση της πιστοποίησης και του Κώδικα Δεοντολογίας.
Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης δωρεάν.
Μείωση της συνδρομής και μαζικοποίηση των συλλόγων με δημοκρατική και συλλογική λειτουργία

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ
Κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και των νόμων που απελευθερώνουν τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ. 4 Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.
Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ασφαλιστικό ταμείο.

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΥΓΕΙΑ
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση, ικανή για την κάλυψη όλων των αναγκών σε συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας.
Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών, στα 55 έτη για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.
Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.

Συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες.

Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia