Διαμάχη Αγοραστού – Σάκη Παπαδόπουλου για το Ινστιτούτο Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών

Αιχμές στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για το θέμα του Ινστιτούτου Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών άφησε μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος:

« Από τις πληροφορίες μου, δεν είναι μια απόφαση που προέρχεται μόνο από το Πανεπιστήμιο, αλλά και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ανατράπηκε ο σχεδιασμός που έλεγε ότι στα Τρίκαλα θα ήταν το Ινστιτούτο. Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από τον Περιφερειάρχη, και να ενώσουμε σε μια κοινή δράση όλες τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ο Περιφερειάρχης αποφάσισε να κάνει μια χρηματοδότηση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, η οποία θα ανατρέψει αυτόν τον σχεδιασμό, εκεί είναι το πρόβλημα.»

Την απάντηση του σε έντονο τόνο έδωσε έπειτα ο Περιφερειάρχης λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Ο καθένας πλάθει μια ιστορία, λέει τον μύθο στον εαυτό του και στους άλλους, και το κάνει αυτό για να έχει πολιτική επιβίωση. Ο εν λόγω κύριος είναι συνηθισμένος στο παρασκήνιο και τη διαδικασία των ημετέρων και την οικογενειοκρατία. Θεωρεί ότι αν γίνει κάποιο αρνητικό στα Τρίκαλα, φταίει ο Αγοραστός. Το αντίθετο, ό,τι έργο έγινε στα Τρίκαλα είναι χάρη σε μας.

Επί ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε το ΤΕΙ και δεν διεκδίκησε τότε ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και τώρα από τύψεις προσπαθεί να καλύψει τα λάθη του και κάνει ατυχείς δηλώσεις.

Στα Τρίκαλα θα είναι το Ινστιτούτο, δεν τίθεται θέμα. Εγώ βγάζω χρήματα για την έρευνα, όχι για το πού θα πάει το Ινστιτούτο. Τα βέλη του κ. Παπαδόπουλου στοχεύουν σε εμένα, αλλά τα επιστρέφω. Είναι επίθεση εκ του πονηρού, και δεν είναι σωστή η τοποθέτηση του. Εμείς δίνουμε λεφτά που ποτέ δεν έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το Ινστιτούτο να μείνει στα Τρίκαλα.»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia