Διαμαρτυρία υγειονομικών υπό βροχή κατά του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ (Βίντεο)

Πλήθος υγειονομικών συγκεντρώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο επειγόντων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάκων οπου διατράνωσε τη δυσαρέσκεια του για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή.

Γιατροί και νοσηλευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΙΝΚΥΝΤ, έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών μελών σωματείων και συλλόγων, ενω το παρών έδωσαν και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι συγκεντρωθέντες κατέστησαν σαφές πως με το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη από την μια, και την ανακοίνωση με τυμπανοκρουσίες για την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, διαλύουν ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Εξαναγκάζουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

«Αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να καταργήσει ό,τι έχει κατακτηθεί με αγώνες όλα αυτά τα χρόνια στη για τη δημόσια υγεία» τόνισε στο χαιρετισμό του ο προεδρος της ΕΙΝΚΥΝΤ, Βάιος Τάσιος.

Η Ευαγγελία Πατρίκαλου, μέλος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., στηλίτευσε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για το επίμαχο νομοσxέδιο αφιερώνοντας στίχους παλιού τραγουδιού…. «είπαμε ψέματα πολλά, ας πούμε και μια αλήθεια, ο κόκκορας γέννησε κι έκανε κολοκύθια». Δείτε εικόνες και βίντεο:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia