Διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων σε θέματα πολιτικής προστασίας

Μετά από συναντήσεις στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων του Διευθυντή Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρου Γ. Καπανιάρη με τον Προϊσταμένο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Στέφανο Φωλίνα και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις σε θέματα πολιτικής προστασίας όπως έκτακτες ανάγκες, φυσικές καταστροφές, θεομηνίες, τεχνολογικά ατυχήματα και γενικότερη παροχή αρωγής που άπτεται της ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Η συνεργασία της Π.Ε. Τρικάλων του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας είχε επικυρωθεί και κατά την εθιμοτυπική συνάντηση του Διευθυντή Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρου Γ. Καπανιάρη με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Συνολικά συμφωνήθηκε να υλοποιηθούν δια ζώσης ενημερώσεις-παρουσιάσεις στο μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό, εντός μίας διδακτικής ώρας σε όλα τα σχολεία του νομού (Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με την σύμφωνη γνώμη των σχολικών μονάδων οι οποίες και θα δηλώσουν ημέρα και ώρα πραγματοποίησης των εκπαιδεύσεων, σε ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό, λαμβάνοντας σχετική μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν έως τις 31-12-2022 ενώ οι δράσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30-04-2023.

 Τις παραπάνω εκπαιδευτικές δράσεις θα παρουσιάσει ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Τρικάλων κ. Στέφανος Φωλίνας σε υπαίθριο ή στεγασμένο  χώρο των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, με παράλληλη αλλά όχι δεσμευτική παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων.

                                                                                           Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia