Δράσεις απόφοιτων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Οι μαθητές μας όλα τα χρόνια της μαθητικής τους ζωής συμμετέχουν σε πολλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα που παίρνει μέρος στο σχολείο μας. Οι δράσεις αυτές τους κάνουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους με άλλη ματιά, τους βοηθάει να αναζητούν νέους δρόμους επικοινωνίας και συμμετοχής σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και μετά την αποφοίτηση τους.

Το καλοκαίρι του 2022 μια αμάδα απόφοιτων μαθητών του σχολείου μας πήρε μέρος σε ένα πρόγραμμα Youth exchange στην Πολωνία.

Η Κωνσταντίνα, η Ειρήνη, ο Αργύρης και ο Νίκος ταξίδεψαν στο Kamien ,της Πολωνίας για το πρόγραμμα Soundmapa of Europe – Mobility of young people – Youth Exchange από 18 Αυγούστου μέχρι 29 Αυγούστου 2022.

Η κεντρική ιδέα του προγράμματος:

Να ανακαλύψουμε τη μουσική, ως ένα εξαιρετικό εργαλείο ενσωμάτωσης, κατανόησης του κόσμου, τρόπου έκφρασης των δικών σας συναισθημάτων, για την προώθηση δραστηριοτήτων ένταξης και μικτών ικανοτήτων. (Στο έργο συμμετείχαν νέοι με και χωρίς προβλήματα όρασης).

 Η προώθηση της ομορφιάς, της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, φέρνοντας σε επαφή νέους μουσικούς και νέους που ενδιαφέρονται για τη μουσική, που θα δημιουργήσουν μουσικά κομμάτια σε μικτές πολιτιστικές ομάδες.

Συντονιστής έργου: ο οργανισμός Foundation Windmill Tree (Poland)

Οργανισμοί-εταίροι :

– ASSOCIACIO GLOBERS (Spain)

– Asociatia Babilon Travel (Romania)

 – ForStorm (Turkey

 -TRIKALA MUSIC SCHOOL (Greece)

– The School for Visually Impaired Children and Youth “Dimitar Vlahov” (Ν. Macedonia)

Πως είναι δυνατόν να μη πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα όταν 36 νέοι από όλες αυτές τις χώρες ενώσανε τις δυνάμεις τους με τον ενθουσιασμό που τους διακρίνει και την αγάπη για τη μουσική τους!

Για 12 ημέρες όλη η ομάδα ζώντας σε ένα πανδοχείο στο Kamien, μέσα σε ένα πανέμορφο ειδυλλιακό περιβάλλον κοντά στα σύνορα Πολωνίας-Τσεχίας -Γερμανίας κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο της διαφορετικότητας. Ξεκινώντας από το πρωινό, τις ώρες των δραστηριοτήτων, το φαγητό, τις υπέροχες δράσεις που οργάνωσε ο οργανισμός υποδοχής και φιλοξενίας και τις βραδιές αφιερωμένες σε κάθε χώρα, φτάσαμε στην τελική συναυλία που δόθηκε σε ένα μαγευτικό θέρετρο της περιοχής.

Κάθε μέρα υπήρχε κάτι ξεχωριστό για τους συμμετέχοντες και τις ομάδες. Μουσικοί από διάφορες χώρες (Γαλλία, Πολωνία, Γερμανία, Ουκρανία) δίδαξαν στα σεμινάρια που οργανώθηκαν. Με τη δημιουργική συνεργασία έπεσαν τα τείχη της διαφορετικότητας, ξεπεράστηκε κάθε εμπόδιο επικοινωνίας και η ομάδα απέκτησε ένα τρομερό δέσιμο, σαν μια μεγάλη οικογένεια. Μοιράστηκε την αγάπη για επικοινωνία και δημιουργία.

Φάνηκε το αποτέλεσμα την τελευταία μέρα που η ομάδα αποθεώθηκε από το ενθουσιώδες κοινό που πλημμύρισε την αίθουσα συναυλιών.

Φάνηκε η επιτυχία αυτού του έργου κατά τον αποχαιρετισμό των ομάδων. Φάνηκε που ακόμα μετά από τόσοι καιρό η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη αυτού του έργου συνεχίζεται και ενισχύεται με συχνές αναρτήσεις και ανταλλαγή απόψεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν ήταν το τέλος αυτού του έργου η 29η Αυγούστου 2022, ημέρα που αναχώρησαν οι αποστολές για τις χώρες τους, αλλά η αρχή μιας μεγάλης παρέας στην Ευρώπη. Μιας παρέας που θα παραμείνει ζωντανή και ενεργή φέρνοντας αυτούς τους νέους ανθρώπους σε νέους δρόμους συνεργασίας.

Ο οργανισμός Foundation Windmill Tree ετοιμάζει τη συνέχεια του έργου Soundmapa of Europe 2.

Τολμήστε να πάρετε μέρος ! Αξίζει το κόπο!

Ειρήνη, Κωνσταντίνα, Αργύρης, Νίκος

https://www.facebook.com/FundacjaWindmillTree/videos/1680527655663481

https://www.facebook.com/FundacjaWindmillTree/videos/802344714343796

https://www.facebook.com/FundacjaWindmillTree/videos/1308753783192222

https://www.facebook.com/FundacjaWindmillTree/videos/1768809863328629

https://www.facebook.com/FundacjaWindmillTree/videos/5970071703005339

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia