«Δράση προσφοράς σε ευπαθείς ομάδες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου»

Η Παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Φέτος, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αδήριτη η ανάγκη στήριξης των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες των οποίων η  καθημερινότητά τους έγινε δυσκολότερη και η επαφή τους με άλλους ανθρώπους επικίνδυνη για την σωματική τους υγεία, λόγω του covid-19.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, κλιμάκιο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Tρικάλων, αποτελούμενο από την Πρόεδρο Βανέσα Μηλιώνη , τον Γραμματέα Μ. Μαγειρία και εθελοντές, επισκέφτηκαν το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Τρικάλων-ΕΠΑΨΥ, καθώς και τον Ξενώνα ΠΥΞΙΔΑ και προσέφεραν υγειονομικό υλικό (μάσκες υφασμάτινες, γάντια, αντισηπτικά σαπούνια χεριών και αντισηπτικά μαντηλάκια), για τους ένοικους των Διαμερισμάτων, καθώς και απολυμαντικά χώρων και επιφανειών. 

Συνολικά, 34 ωφελούμενοι του Ε.Π.Α.ΨΥ. & ΠΥΞΙΔΑ, γίνονται αποδέκτες των πολύτιμων υπηρεσιών που τους προσφέρουν εθελοντές του Τμήματος, επί σειρά ετών. 

Τις δύσκολες αυτές ώρες, που οι συνθήκες επιβάλλουν την κοινωνική απομόνωση των ευάλωτων αυτών ανθρώπων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στέκεται στο πλευρό τους αρωγός και συμπαραστάτης και τους εύχεται γρήγορη και ομαλή επιστροφή στην καθημερινή ζωή της Κοινότητας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia