Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων «Η αξία της τρίτης ηλικίας»

Θέμα Δράσης «Η αξία της τρίτης ηλικίας»

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, ο Κοινωνικός Λειτουργός της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων  Ντάσκας Ιορδάνης πραγματοποίησε ενημερωτική δράση με θέμα «Η αξία της τρίτης ηλικίας» στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων,με τη διενέργεια ομιλίας – παρουσίασης και βιωματικών δράσεων – ασκήσεων. Στη δράση συμμετείχε η Επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Τρικάλων – Αγαπίου Σπυριδούλα.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αξία της τρίτης ηλικίας, η άρση των προκαταλήψεων για τους ηλικιωμένους και η συνειδητοποίηση ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να προσφέρουν πολλά στα παιδιά και στους νέους. Επίσης, να γίνει κατανοητό ότι όπως οι ηλικιωμένοι προσφέρουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους, το ίδιο και αυτά μπορούν να συμβάλουν στην υποστήριξη και στην φροντίδα τους.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και τους Δασκάλους του 17ου Δημοτικού, που με τη βοήθεια και την εξαιρετική φιλοξενία τους,  βοήθησαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την «Ανάπτυξη – υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2022 – 2023».

Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού. 

Το παρόν έργο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia