Δράση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού για την ανάδειξη του ποιοτικού θεματικού τουρισμού στον νομό Τρικάλων

Ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Π.Ε Τρικάλων διοργάνωσε βιωματικό ταξίδι εξοικείωσης το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου 2021 ακολουθώντας μια διαδρομή που κάλυψε τις περιοχές των Τρικάλων – Μετεώρων – Καλαμπάκας – Περτουλίου – Ελάτης – Πύλης.
Με στόχο την ανάδειξη του ποιοτικού θεματικού τουρισμού στον νομό Τρικάλων και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων τουρισμού και γαστρονομίας, ο φορέας φιλοξένησε και ξενάγησε μια δυναμική ομάδα δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της τριήμερης δράσης που εξελίχθηκε σε μια περιπετειώδη εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής για τους καλεσμένους, εν όψει και της εορταστικής περιόδου.


Το πρόγραμμα της δράσης σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείξει την αρμονική διασύνδεση του πολιτισμού, του τουρισμού και της γαστρονομίας στην ευρύτερη περιοχή.
Πρώτος σταθμός η πόλη των Τρικάλων, όπου η δημοσιογραφική ομάδα περιηγήθηκε στο Βαρούσι με τα αρχοντικά και τις εκκλησίες του και επισκέφτηκε το Φρούριο της πόλης, το Μουσείο Τσιτσάνη και τα Οθωμανικά λουτρά. Από το πρόγραμμα δεν έλειψε η βόλτα στο κέντρο και στις γέφυρες της πόλης και η επίσκεψη στο Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Ελλάδα.


Επόμενη στάση μετά τα Τρίκαλα, η Καλαμπάκα και τα μαγευτικά Μετέωρα, οι ιερές Μονές αλλά και οι πεζοπορικές διαδρομές και τα μονοπάτια που ενδείκνυνται για εναλλακτικές δράσεις, οδηγώντας στους εμβληματικούς βράχους με τα ασκηταριά και τη θέα που κόβει την ανάσα.
Τελευταία διαδρομή, για την ομάδα των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων, η ανάβαση από Πύλη προς Ελάτη, Περτούλι και Νεραϊδοχώρι, με στάσεις στα εντυπωσιακά πέτρινα γεφύρια και τους καταρράκτες της περιοχής, βόλτα στην πανέμορφη Ελάτη και δραστηριότητες εμπειρίας στα Περτουλιώτικα Λιβάδια μέσα σε ένα αξεπέραστης ομορφιάς φυσικό τοπίο.


Φυσικά η τουριστική περιήγηση συνοδεύτηκε από τρικαλινές γεύσεις, με τις συνταγές και τα τοπικά προϊόντα του συλλογικού σήματος “Meteorisimo” να πρωταγωνιστούν και να παρουσιάζουν την πιο νόστιμη πλευρά και τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής.
Η δημοσιογραφική ομάδα είχε, λοιπόν, την ευκαιρία να επισκεφτεί μαγευτικά τοπία, να δοκιμάσει μοναδικές τοπικές γεύσεις και να γνωρίσει τα ιδιαίτερα πολιτισμικά γνωρίσματα της Π.Ε. Τρικάλων που είναι έτοιμη να φιλοξενήσει κάθε επισκέπτη.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia