Δυναμική και άμεση παρέμβαση της Κατερίνας Παπακώστα στον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια.

Σε ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε σήμερα, η συνάντηση της Τρικαλινής Βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, θέτοντάς του παράλληλα τρία σημαντικά θέματα, που αφορούν τον Νομό Τρικάλων και επαγγελματικές ομάδες.

Αρχικώς, η Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό την ένταξη στην διαφημιστική καμπάνια του Υπουργείου, σχετικά με τον χειμερινό τουρισμό και περιοχών με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον στα ορεινά του Νομού μας, όπως η Ελάτη, το Περτούλι (Χιονοδρομικό Κέντρο), ο Ασπροπόταμος, αλλά και τα Μετέωρα, που αποτελούν κορυφαίο προορισμό του θρησκευτικού τουρισμού.

Επιπρόσθετα, λαμβάνοντας υπόψιν τις επιστολές, που διαβιβάστηκαν στην ίδια, αφενός από τον Σύλλογο Τουριστικών Γραφείων Τρικάλων και αφετέρου από την Ένωση Ξενοδόχων Τρικάλων και αντιλαμβανόμενη τις ιδιάζουσες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, συζήτησε τα αιτήματά τους αναλυτικά με τον Υπουργό.

Αρχικά, επεσήμανε την ανάγκη για εξίσωση των τελών κυκλοφορίας στα Τουριστικά Λεωφορεία, με αυτά που ισχύουν στα ΚΤΕΛ και επιπλέον υπογράμμισε, πως είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι και τα μέτρα που εφαρμόζονται στα Ξενοδοχεία κατά της εξάπλωσης του COVID19, να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα και από τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Καταρχάς, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας, όσον αφορά το θέμα της διαφημιστικής καμπάνιας για τον χειμερινό τουρισμό, δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει άμεσα την πιθανότητα και την δυνατότητα ένταξης και κάποιων από τους ως άνω αναφερόμενους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων.

Όσον αφορά το θέμα των τουριστικών λεωφορείων απάντησε, ότι για το θέμα είναι συναρμόδιο και το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο θα μεταφέρει το αίτημα, ώστε να εξεταστεί άμεσα.

Τέλος, για τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων, επίσης δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σύντομα στην απαιτούμενη διερεύνηση του σχετικού θέματος-προβλήματος, προκειμένου να ληφθούν οι εντός των αρμοδιοτήτων του, σχετικές αποφάσεις.

Για ακόμη μια φορά η Βουλευτής, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων των επαγγελματικών ομάδων, αλλά και γενικότερα για θέματα προώθησης και προβολής του Νομού, ανταποκρίθηκε πάραυτα και έθεσε τα θέματα στο αρμόδιο Υπουργείο.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia