Δυσαρέσκεια του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων για το νέο Lockdown

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων εκφράζει την έκπληξη και την έντονη δυσαρέσκεια των συναδέλφων για την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης για νέο lockdown στην εμπορική δραστηριότητα.

Έχοντας τη υπόσχεση ότι μετά το “click away” θα εφαρμόσουμε στις επιχειρήσεις μας τη μέθοδο του “click in store” με ραντεβού και είσοδο των καταναλωτών στο κατάστημα, θεωρήσαμε ότι η επάνοδος προς την κανονικότητα έχει ξεκινήσει.

Ωστόσο, σεβόμαστε την απόφαση καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν αλλάξει. Το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι το κυρίαρχο για όλους μας. 

Αναμέναμε όμως και τις ανάλογες ανακοινώσεις, ως αντιστάθμισμα για την παρατεταμένη οικονομική αιμορραγία που βιώνουμε. Η απόφαση για επιδότηση του ενοικίου τον Ιανουάριο κατά 100%, σαφώς και είναι θετική αλλά λίγη και αποσπασματική. 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από ένα συνολικό σχέδιο για τη διαμόρφωση του οικονομικού περιβάλλοντος του νέου έτους που διανύουμε. Οι αποφάσεις πλέον θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές ώστε να διαμορφωθεί το απαραίτητο “δίχτυ προστασίας” στην αγορά από τα λουκέτα που έρχονται. 

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας  με τους εκπροσώπους της αγοράς καθώς η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης δεν δείχνει ικανή να αντιληφθεί το εύρος και το μέγεθος των προβλημάτων.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, το ίδιο και οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν.

Για το Δ.Σ.

                    Ο Πρόεδρος        Ο  Γεν. Γραμματέας
Μπλουγούρας Χρήστος              Κούτσιας Στέλιος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia