Δ. Πύλης: Φρένο στη δια περιφοράς συνεδρίαση – Ανησυχία για τον COVID-19

Σε κλίμα διάχυτης ανησυχίας λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στο νομό Τρικάλων, συνεδρίασε το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Πύλης, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου, με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μιχάλη Βενιζέλου.

Συγκεκριμενα ο Δήμαρχος Κώστας Μαράβας, έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής δύο καίρια ζητήματα και ζήτησε από όλους να γνωμοδοτήσουν σχετικά. Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε διεξοδικά, ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ στη μετά covid – 19 εποχή και το δεύτερο αφορούσε τις πρωτοβουλίες που δύναται να πάρει ο Δήμος Πύλης ως προς την ενημέρωση των δημοτών και των φορέων της περιοχής για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Χήρας, κατέστησε σαφές ότι πρέπει να μπει φρένο στην δια περιφοράς συνεδρίαση λόγω έλλειψης διαλόγου και επεκτάθηκε στις 3 καλύτερες επιλογές:

α. Τηλεδιάσκεψη

β. Συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο

γ. Συνεδρίαση δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών.

Να σημειωθεί πως και οι τρεις ανωτέρω επιλογές βρήκαν σύμφωνους τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων, Βαλάντη Τσιούτσια και Βάϊο Καλύβα.

Ο Διευθυντής του ΚΥ Πύλης Μιχάλης Βενιζέλος τόνισε «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, οι μεγάλοι κινδυνεύουν από τους μικρούς. Πρέπει να τηρούμε 3 βασικούς κανόνες αποστάσεις, μάσκα και αντισηψία. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια αόρατη νόσο, κάθε μέρα μαθαίνουμε κάτι καινούργιο για τον κορονοϊό»

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε επί τάπητος η πραγματοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας, πρόταση η οποία προϋποθέτει οργάνωση και συντονισμό, γι αυτό και αποφασίστηκε ομόθυμα να συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής που θα διεξαχθεί οσονούπω.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης οι Άρης Τζάνης, Χαρά Καλιώρα, Μαρίνα Πανάγου και Κώστας Ζούρτος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia