Δ. Τρικκαίων: Ενεργειακή αναβάθμιση για άλλα 2 σχολεία των Τρικάλων


Αλλα δύο διδακτήρια των Τρικάλων αναβαθμίζονται ενεργειακά με περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Πρόκειται για το 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Τρικάλων, με συνολικό προϋπολογισμό 3.000.000€ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, που πλέον αποκτούν αναβασθισμένη ενεργειακή υποδομή. Για τα δύο σχετικά έργα («Ενεργειακή Αναβάθμιση του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων» και  «Ενεργειακή Αναβάθμιση του 5ου Λυκείου Τρικάλων») υπογράφηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 η σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Αθ. Σουλεμέτσης και ΣΙΑ ΟΕ». Τα έργα ξεκινούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου τα παλιά αυτά διδακτήρια να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα δύο κτήρια αναβαθμίζονται από την Ενεργειακή Κατηγορία Η στην Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους.
Οι παρεμβάσεις αφορούν σε: θερμομόνωση στέγης, θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση μόνιμου συστήματος σκίασης, εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με φυσικό αέριο, σύστημα αερισμού, τοποθέτηση φωτιστικών LED.
Τα οφέλη είναι απτά: μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μείωση δαπανών για αυτή, μείωση των εκπομπών CO2, αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης, ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Υπενθυμίζεται ότι παραλλήλως προχωρούν και τα αντίστοιχα έργα για το Λύκειο βαλτινού και για το 2ο Λύκειο.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia