Δ. Τρικκαίων: Επεκτείνεται η απαλλαγή Τελών σε επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού

Επέκταση της απαλλαγής τελών σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 το Σώμα υιοθέτησε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για «απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των Επιχειρήσεων και δημοτών που πλήττονται από τα έκτακτα απαγορευτικά ή περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η απόφαση αφορά σε συγκεκριμένους ΚΑΔ που ήδη έχουν γνωστοποιηθεί μέσω ανάλογης υπουργικής απόφασης, για το χρονικό  διάστημα από Μάρτιο 2020 και για όλο το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID -19.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από τα τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στη Δ/νση Οικονομικών του Δήμου Τρικκαίων, μαζί με:

  1. αντίγραφο ενεργών Κ.Α.Δ. όπως αυτοί προκύπτουν από εκτύπωση προσωποποιημένης πληροφόρησης του συστήματος TAXISNET,
  2. αντίγραφο Ε3 φορολογικού έτους 2019,
  3. αντίγραφο των, από 01-01-2021 έως και το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, εκδιδομένων λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος και των εξοφλητικών αποδείξεων αυτών, ώστε η Δ/νση Οικονομικών να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες επιστροφής των ποσών που θα έχουν καταβληθεί και θα αφορούν τα τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Β.Δ. 17-5/15-6-59 – ΦΕΚ 114/1959 τεύχος Α’.

Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν και για όσες επιχειρήσεις ενταχθούν στα μέτρα στήριξης με νεότερες Υπουργικές Αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://dt.govapp.gr/, που συνεχίζει να λειτουργεί, υποβάλλεται η αίτηση απαλλαγής δημοτικού τέλους  και τα λοιπά δικαιολογητικά στον Δήμο Τρικκαίων.

Η σχετική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ είχε ξεκινήσει την περασμένη άνοιξη, προκειμένου να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις  του κορονοϊού σε επιχειρήσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τρικκαίων, έχοντας ολοκληρώσει τις διαδικασίες επιστροφής ποσών, αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις των δαπανών, ώστε τις επόμενες ημέρες, οι πρώτοι δικαιούχοι να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia