Δ. Τρικκαίων: Και τώρα, ο διαγωνισμός για το Ψηφιακό Ασκληπιείο


Άλλο ένα μεγάλο και εμφατικό έργο ξεκινά να υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το γνωστό «Σχέδιο Ασκληπιός», που τα τελευταία χρόνια με προσεκτικά και σαφώς μελετημένα βήματα υλοποιεί η δημοτική αρχή. Το Σχέδιο ουσιαστικά προβλέπει τριπλή αξιοποίηση του μύθου του Ασκληπιού, του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας:

  • Ψηφιακό Διαδραστικό Ασκληπιείο
  • Εμφαση στον πρωτογενή τομέα
  • Ενίσχυση της επισκεψιμότητας
    Από αυτά, το πλέον κομβικό είναι το ίδιο το κτήριο, στο οποίο θα στεγαστεί το Μουσείο. Μετά τη σχετική έγκριση από το πρόγραμμα «¨Αντώνης Τρίτσης», της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Τρικκαίων, η χρηματοδότηση επιτρέπει πλέον τη διενέργεια του διαγωνισμού. Ηδη στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr στην ενότητα Προκηρύξεις) αναρτήθηκε η προκήρυξη για την ανάδειξη αναδόχου που θα κατασκευάσει το έργο «ΨΗΦΙΑΚΟ – ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΟΖΙΑΚΑ». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 641.000€ και ουσιαστικά πρόκειται για το ‘στρατηγείο» του όλου σχεδιασμού που υλοποιεί πλέον ο Δήμος.
    Στο κτήριο των 600 περίπου τ.μ., θα γίνει ανακατασκευή πολλών και διαφόρων σημείων του, με στόχο να αναδειχθούν, η ιατρική δράση του Ασκληπιού και η ιστορία της ιατρικής.
    Οι εργασίες είναι διαφορετικών επιπέδων: από επισκευές και αποκαταστάσεις, μέχρι διαμόρφωση νέων χώρων, χρωματισμοί, αντιμετώπιση προβλημάτων σε διάφορα σημεία. Φυσικά, τοποθετείται κλιματισμός, δίνεται έμφαση στα ηλεκτρολογικά – μηχανολογικά στοιχεία και γενικότερα προβλέπονται εργασίες που θα διασώσουν και θα αναδείξουν ένα κτήριο που δεν λειτούργησε ποτέ. Το οποίο κτήριο όμως, καθώς αναδεικνύεται από τη δράση του Δήμου, αξιοποιεί το ότι βρίσκεται:
  • πολύ οντά στο επονομαζόμενο «Μονοπάτι του Ασκληπιού»,
  • στους πρόποδες του Κόζιακα,
  • λίγα χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα και
  • πολύ κοντά στα Μετέωρα και τον Ιαματικό Πόρο Ριζώματος.
    Η φάση αυτή είναι η πρώτη, καθώς θα διαμορφωθεί στη συνέχεια και ο χώρος γύρω από το κτήριο, για βοτανικό κήπο, για κήπο με αρωματικά φυτά, για έμφαση στον πρωτογενή τομέα για χώρο εκπαίδευσης.
    Ακολουθεί η προμήθεια των σχετικών υλικών, προκειμένου σταδιακά – και πάντα μελετημένα – να υλοποιηθεί το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο του Δήμου Τρικκαίων, που αναδεικνύει τον παγκόσμιας σημασίας Ασκληπιό επί της ουσίας και με πράξη ουσίας.
  • Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia