Site icon trikalafocus.gr

Δ. Τρικκαίων: Μάσκες και γάντια ΜΟΝΟ στους πράσινους κάδους απορριμμάτων

Δεν πρέπει να απορρίπτουμε μάσκες και γάντια μιας χρήσης στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Αυτό υπενθυμίζει ο Δήμος Τρικκαίων με νέα του παρέμβαση, καθώς, τα συγκεκριμένα απορρίμματα δεν ανακυκλώνονται. Από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) έχουν εκδοθεί συγκεκριμένες οδηγίες, για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την πόλη μας.
Ειδικά για χρησιμοποιημένα γάντια και μάσκες μιας χρήσης, δεν τα απορρίπτουμε στους μπλε κάδους, αλλά στους κανονικούς κάδους απορριμμάτων.  Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της ΠΑΔΥΘ στο Αρτεσιανό Δ. Καρδίτσας έρχονται σε άμεση επαφή με τα υλικά αυτά στην φάση της χειροδιαλογής. Επομένως οφείλουμε να τους φροντίζουμε στοιχειωδώς, να ακολουθούμε τις οδηγίες, ώστε να μπορούν οι ίδιοι να συνεχίζουν υγιείς την εργασία τους, διαφυλάττοντας τη δημόσια υγεία.
Ο Δήμος Τρικκαίων ΣΥΣΤΗΝΕΙ για άλλη μια φορά σε κάθε πολίτη να ακολουθεί ΥΠΕΥΘΥΝΑ τα εξής βήματα:

Οδηγός διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, χωρίς κρούσμα covid-19 

Οδηγός διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, με κρούσμα covid-19

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η συλλογή, μεταφορά και περαιτέρω διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων -συμπεριλαμβανομένης της χωριστής συλλογής με σκοπό την ανακύκλωση- πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας όμως μια σειρά επιπλέον μέτρα με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας όλων μας.

Exit mobile version