Είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους από την επιτροπή αγώνα των εργαζομένων του ΓΝΤ & Κ.Υ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Τρικάλων & Κ.Υ., εκφράζει τη  συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές, στο προσωπικό της πυροσβεστικής και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών που δίνουν μια ηρωική μάχη σε δύσκολες συνθήκες.

    Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα πήρε σάρκα και οστά το φετινό καλοκαίρι.

    Ένοχοι για το έγκλημα είναι ο κυβερνητικός μηχανισμός που ευθύνεται για την έλλειψη πολιτικής δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, ενώ ενδιαφέρεται για τα δάση μόνο στο βαθμό που αυτά γίνονται αντικείμενο κερδοφορίας για τα μεγαλοσυμφέροντα.

    Με γυμνό μάτι διαπιστώναμε όλα αυτά που δεν γίνονται, γιατί δεν διατίθονταν κονδύλια για αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμό του δάσους από ξερά δέντρα-χόρτα. Διαπιστώναμε ότι οι πυροσβέστες, πολλοί από αυτούς εποχιακοί που καλούνταν, δίνουν τη μάχη αυτή  με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή και με λιγοστά και απαρχαιωμένα μέσα πυρόσβεσης, γιατί δεν περισσεύει χρήμα για τον εκσυγχρονισμό τους.

    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον λαό να δείξει την μέγιστη δυνατή επιφυλακή όπου βρίσκεται, με αίσθημα ευθύνης να συμβάλει ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες στον δασικό μας πλούτο, σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες.  

    Η συμβολή στις  δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν νυχθημερόν άνιση μάχη με τις φλόγες μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Είναι φανερό ότι ο λαός έχει αφεθεί στο έλεος των πυρκαγιών από την κυβέρνηση. Το μόνο επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν  είναι το «τρεχάτε να σωθείτε».

    Τώρα είναι ώρα να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, πολλοί δεν έχουν πού να μείνουν, με τι να συντηρηθούν, πώς να τα βγάλουν πέρα και η καταστροφή συνεχίζεται.

    Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους ΟΛΩΝ των Συλλόγων Υγειονομικών του νομού Τρικάλων να εκφράσουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, της Αττικής, της Ηλείας και της Μεσσηνίας. 

    Έμπρακτα στηρίζουμε τους πυρόπληκτους συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού, για να παραδοθούν στους πυρόπληκτους άμεσα. 

    Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε, μπροστά στον πύρινο εφιάλτη που ζουν σήμερα και τις εξαιρετικά δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν αύριο.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης:

Νερά,  κράκερς,  μπάρες δημητριακών,  κρουασάν,  μπισκότα, 

ρύζι,  μακαρόνια,  κονσέρβες,  είδη προσωπικής υγιεινής,  

ιατρικά είδη,   σεντόνια,   κλινοσκεπάσματα, κτλ.

    Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, κατόπιν συνεννόησης, θα παραδοθούν στο Σύλλογο Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Χαλκίδας, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια αλληλεγγύης των υγειονομικών.

Τα είδη μπορούν να παραδίνονται στο γραφείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Τρικάλων από  ΤΕΤΑΡΤΗ  11/8, από τις 10:00π.μ. έως τις 2:00μ.μ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia