Εβδομάδα κώδικα στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων


Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #CodeWeek με μια σειρά δράσεων από τις 9 μέχρι 24 Οκτωβρίου 2021.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (κώδικα) είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.


Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.


Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, “Η εκμάθηση προγραμματισμού ενισχύει τη δημιουργικότητα, διδάσκει στους ανθρώπους να συνεργάζονται πέρα από τα φυσικά και γεωγραφικά όρια αλλά και να επικοινωνούν σε μια παγκόσμια γλώσσα. Αποδεικνύει ότι τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.”
Το σχολείο συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής κ.κ. Βακουφτσή Παναγιώτα και Βράντζα Αθανάσιο που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να μάθουν διασκεδάζοντας και παίζοντας και έμμεσα να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia