Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο Πύλης (φωτ.&video)

Ένα στολίδι, με ανυπολόγιστης αξίας εκθέματα, ένας μικρός θησαυρός της περιοχής, βρήκε στέγη στην Κοινότητα Αγίου Βησσαρίωνα, στο παλιό πέτρινο Δημοτικό Σχολείο.

Πρόκειται για την εντυπωσιακή συλλογή του συλλέκτη Νικολάου Μαρδάνη (20.000 ιστορικά αντικείμενα) που εκτίθεται σε ένα χώρο 100τμ και αποτελεί πρότυπη έκθεση σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, λόγω των κινούμενων εκθεμάτων που παρουσιάζουν με κάθε λεπτομέρεια, παλιά ιστορικά επαγγέλματα.

Τα εγκαίνια του Ιστορικού-Νομισματικού-Λαογραφικού μουσείου του Αγίου Βησσαρίωνα πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα το πρωί του Σαββάτου, χοροστατούντος του Γέροντος Βησσαρίωνος της Ι.Μ Δουσίκου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πύλης Δημητρίου Κατσαρού και του ιερέα Βασιλείου Πανάγου.

Την ικανοποίηση του για τα εγκαίνια του Ιστορικού-Νομισματικού-Λαογραφικού Μουσείου-σημείου αναφοράς για την περιοχή, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας εκθειάζοντας τον δημιουργό Νικόλαο Μαρδάνη για την προσφορά του στον πολιτισμό. Επίσης, τόνισε με νόημα ότι την προσεχή τετραετία θα κοπούν πολλές κορδέλες.

Καλές γιορτές ευχήθηκε με τη σειρά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας τονίζοντας την βούληση του να στηρίξει τον Δήμαρχο Πύλης ώστε τα επόμενα χρόνια να εγκαινιαστούν έργα υποδομής που θα βάλουν τις βάσεις για σταθερή ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Στους τέσσερις πυλώνες Θρησκεία- Οικογένεια – Πατρίδα – Πολιτισμός που μας κράτησαν όρθιους ως έθνος όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρθηκε η βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα που απένειμε τα εύσημα στον πυροσβέστη – συλλέκτη Νικόλαο Μαρδάνη.

Σημαντική μέρα για το Δήμο Πύλης χαρακτήρισε τη σημερινή, ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Λιούτας και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να εγκαινιαστεί το Μουσείο κόσμημα.

Εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας συνεχάρη τους ανθρώπους που εργάστηκαν για το Λαογραφικό Μουσείου, βεβαιώνοντας παράλληλα τον Δήμαρχο Πύλης, ότι με τη συνδρομή του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη θα κοπούν ακόμη πολλές κορδέλες.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia