Εκατοντάδες αθλητές έτρεξαν στον 1ο Ημιορεινό Ημιμαραθώνιο Γόμφοι trail (Εικόνες & Βίντεο)

Μια εξαιρετική διοργάνωση έλαβε χώρα στα μονοπάτια των προγόνων μας, με εκατοντάδες αθλητές και λάτρεις της φύσης να γράφουν ιστορία…

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το αθλητικό ραντεβού στους Γόμφους του Δήμου Πύλης για τον 1ο Ημιορεινό Ημιμαραθώνιο ΓΟΜΦΟΙ trail με τίτλο «Στα μονοπάτια των προγόνων μας».

Το πρωί της Κυριακής , η συμμετοχή στον 1ο αυτό Ημιμαραθώνιο ήταν μεγάλη, καθώς οι αθλητές που συμμετείχαν από διάφορα μέρη της χώρας ξεπέρασαν τους 300. Σημείο εκκίνησης του αθλητικού δρώμενου ήταν η πλατεία των Γόμφων.

O Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γόμφων με το  Δήμο Πύλης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, συνδιοργάνωσαν τον  1ο ημιορεινό  ημιμαραθώνιο Γόμφοι trail, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό αγώνα του είδους στην περιοχή του Δήμου Πύλης.

Η διοργάνωση έγινε με στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τοπίου της γύρω περιοχής, καθώς και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αρχαίου πολιτισμού των Γόμφων, αλλά και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την προαγωγή του «ευ αγωνίζεσθαι».

Με σύμμαχο τον λαμπερό ήλιο, οι αθλητές έτρεξαν σε 2 ημιορεινούς αγώνες των οποίων τα 2/3 των διαδρομών τους εκτυλίσσονται στους πρόποδες του όρους «Ίταμος», της οροσειράς της Πίνδου και το υπόλοιπο 1/3 στον κάμπο της Θεσσαλίας, υπό την σκιά της Πίνδου και των Αγράφων!

Δείτε το βίντεο με την ενθουσιώδη εκκίνηση των αθλητών όπως την κατέγραψε η κάμερα του trikalafocus:

Οι διαδρομές της διοργάνωσης είχαν ως εξής:  

α) Διαδρομή «Αρχαίοι Γόμφοι» απόστασης 22χιλ. και +400μ. υψομετρικής διαφοράς.

β) Διαδρομή «Φίλιππος Β’» απόστασης 7χιλ. & +100μ υψομετρικής διαφοράς.

γ) Διαδρομή 1000μ «Κάρπιος Διόνυσος» για τους μικρούς μας φίλους και αθλητές.

Οι Κώστας Καραγιάννης και Λαμπρινή Οικονόμου μετέδιδαν με επαγγελματισμό τον παλμό του ημιμαραθωνίου, ενημερώνοντας συνεχώς τον κόσμο για την εξέλιξη των αγώνων, με τις συχνές μίνι συνεντεύξεις συμμετεχόντων αθλητών και επισήμων να δίνουν το δικό τους τόνο στο εορταστικό κλίμα.

Ο ενθουσιασμός χτύπησε κόκκινο στην υποδοχή του Κώστα Παπαθανασίου, του αθλητή που έκοψε πρώτος το νήμα στον αγώνα των 7 χλμ.

Πολλά χειροκροτήματα και επευφημίες για τον Αριστείδη Γκιζλή, τον αθλητή κέρδισε τον αγώνα των 22χλμ.

Η Ιωάννα Μπάτζιου έμεινε στην ιστορία ως η αθλήτρια που έτρεξε 22χλμ και έφτασε πρώτη στον τερματισμό εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Νάκου και του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτη Τσόλα.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πύλης Γιώργος Τζιορτζιώτης, Χρήστος Ζιάκας και Χαρά Καλιώρα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γόμφων Κώστας Ποντίκας, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Θεόδωρος Χήρας και Βαλάντης Τσιούτσιας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δήμητρα Νάτσινα, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γακόπουλος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλης Γιάννης Κουτσονάσιος κ.α.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia