Εκδήλωση με θέμα την καταπολέμηση της χρήσης Απαγορευμένων Ουσιών πραγματοποίησε το ΚΔΑΠ «Το Αερόστατο της Πύλης»

Μια όμορφη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Το Αερόστατο της Πύλης» στην Πύλη Τρικάλων. 

Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δραστηριότητα μέσα από την οποία  οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία καταπολέμησης της χρήσης και διακίνησης απαγορευμένων ουσιών.

Κλιμάκιο του γραφείου της Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Α.Τ. Τρικάλων, στελεχωμένο από έμπειρο προσωπικό και με τη συνοδεία αστυνομικού σκύλου (Κ9) εξήγησαν στους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να περιορίσει και να εξαλείψει την διακίνηση και χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Οι έμπειροι αστυνομικοί εξήγησαν στα παιδία τις σοβαρές και επιβλαβείς επιπτώσεις που έχουν οι ουσίες αυτές στην υγεία του ανθρώπου,  τονίζοντας τους να παραμείνουν μακριά από οποιαδήποτε μορφή τέτοιων ουσιών. 

Ακόμη με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου(Κ9), οι αστυνομικοί ανέλυσαν στα παιδία τον τρόπο δράσης και εκπαίδευσης ενός σκύλου-αστυνομικού αλλά και τον σημαντικότατο ρόλο του στη διενέργεια ερευνών για την ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών.

Η όλη εκδήλωση ενθουσίασε ιδιαίτερα μικρούς και μεγάλους και αποτέλεσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό μάθημα για τις αρνητικές επιρροές που τα μικρά παιδία δέχονται σήμερα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Γραφείο της Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Α.Τ. Τρικάλων για την αποδοχή της πρόσκλησης και που δέχθηκε με χαρά να στελεχώσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia