Εκδήλωση του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων “Erasmus Days 2019”

Το τριήμερο 10,11,12 Οκτωβρίου 2019 ήταν ένα τριήμερο πανευρωπαϊκού εορτασμού των ημερών Erasmus+ με εκδηλώσεις σε 51 χώρες εντός και εκτός Ε.Ε με σκοπό να αναδείξουν όλα όσα προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ στους Ευρωπαίους πολίτες. Στην Ελλάδα, διοργανώθηκαν περισσότερες από 100 εκδηλώσεις συνολικά από σχολεία, Πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς – δικαιούχους του Προγράμματος. 

Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, έχοντας πλούσια εμπειρία στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού αυτού εορτασμού, διοργάνωσε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου εκδήλωση στο χώρο του σχολείου, με τίτλο «#ErasmusDays2019 – Meeting Europe with our Erasmus+ projects». Στην εκδήλωση εκφώνησε εναρκτήρια ομιλία η υποδιευθύντρια και υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του σχολείου, κα. Αβδελίδου Ελένη, περιγράφοντας την πορεία και την ευρωπαϊκή εμπειρία του σχολείου την τελευταία  δεκαετία. Στη συνέχεια το λόγω πήρε η κα Μπαρούτα Ευαγγελία, καθηγήτρια Αγγλικών και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας των προγραμμάτων Erasmus+ του σχολείου, μιλώντας για τους στόχους του προγράμματος, τον αντίκτυπο και τα οφέλη των προγραμμάτων στη σχολική κοινότητα αλλά και την ανάδειξη των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και την ενίσχυση της έννοιας του Ευρωπαίου Πολίτη. 

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σύντομη παρουσίαση ενός προγράμματος που συντονίζει το 2ο ΕΠΑΛ με θέμα τη μουσειακή εκπαίδευση, έκθεση φωτογραφίας αλλά και βίντεο από τις διακρατικές συναντήσεις στις οποίες συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia