Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Χιώτη

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 το απόγευμα εξεδήμησε προς Κύριον ο σεβαστός Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χιώτης, πρώην εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Οιχαλίας, σε ηλικία 85 ετών.

Ο μακαριστός π. Βασίλειος καταγόταν από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 8η Σεπτεμβρίου 1963 και Ιερέας την 22η Σεπτεμβρίου 1963  από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρό Διονύσιο.

Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο από 16 Οκτωβρίου 1963 έως 28 Φεβρουαρίου 1971 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κονισκού Καλαμπάκας και από 1 Μαρτίου 1971 μέχρι τη συνταξιοδότηση του στις 30 Απριλίου 2006 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας.

Ήταν απόφοιτος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου της Ριζαρίου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και την εύορκο Διακονία αυτού, τον Χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Με κόπο και προσωπική εργασία είδε να προχωρά η ανέγερση του νέου, μεγαλοπρεπούς, Ναού του Αγίου Νικολάου Οιχαλίας, Ναός που κοσμεί σήμερα τη Μητρόπολή μας.

Διακόνησε κοντά σε τέσσερις Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών, τους Μακαριστούς Διονύσιο, Σεραφείμ, Στέφανο και Αλέξιο.

Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους ενορίτες του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Με την πρεσβυτέρα του ευτύχισε να κάνει μια ευλογημένη οικογένεια.

Συμφώνως με τα ληφθέντα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19), η εξόδιος ακολουθία του θα τελεσθεί τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 στις 16:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγάλων Καλυβίων.

Η σορός θα μεταφερθεί για Προσκύνημα στον Ιερό Ναό το μεσημέρι και ώρα 13:30.

Αιωνία η μνήμη!

imtks.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia