Εκδημία 89χρόνου ιερέα της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 το απόγευμα εξεδήμησε προς Κύριον ο Οικονόμος π. Απόστολος Ντοβόρης, πρώην εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Παλαιοπύργου, σε ηλικία 89 ετών.

Ο μακαριστός π. Απόστολος καταγόταν από τον Παλαιόπυργο Τρικάλων. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 2α Ιουλίου 1968 στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Παπάγου και Πρεσβύτερος την 13η Ιουλίου 1968 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρό Διονύσιο.

Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο από 1η Αυγούστου 1968 έως 4 Ιουνίου 1979 στον Ιερό Ναό Αγία Φανερωμένης Λιοπράσου και από 5 Ιουνίου 1979 μέχρι τη συνταξιοδότηση του στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Παλαιοπύργου.

Ήταν απόφοιτος του Ανωτέρου Ιερατικού Φροντιστηρίου Τήνου.

Διακόνησε κοντά σε τέσσερις Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών, τους Μακαριστούς Διονύσιο, Σεραφείμ, Στέφανο και Αλέξιο.

Η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και τη Διακονία αυτού, τον Χειροθέτησε σε Οικονόμο την 11η Μαρτίου 2001.

Με την πρεσβυτέρα του ευτύχισε να κάνει μια ευλογημένη οικογένεια.

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεσθεί στην πόλη της Καβάλας όπου διέμενε τα τελευταία έτη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Αιωνία η μνήμη!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia