Εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α) στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων


Η απειλή της ζωής ενός ανθρώπου είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η μόνη οδός για αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση είναι η άριστη γνώση της τεχνικής της ΚΑΡΠΑ, από τον γενικό πληθυσμό, προκειμένου να διατηρήσουν το θύμα στη ζωή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Οι διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η επιβίωση ενός θύματος μειώνεται κατά 7% για κάθε λεπτό που περνά, ενώ στην χώρα μας το ασθενοφόρο σε κλήση έκτακτης ανάγκης δεν φτάνει συνήθως πριν τα 10 λεπτά.


Στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών, διοργανώθηκε στις 2 και 3 Μαρτίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα με συντονιστή τον εκπαιδευτικό Ζάντζο Γιάννη, σε συνεργασία με το Ερυθρό Σταυρό, απευθυνόμενο σε μαθητές Γ Γυμνασίου, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες σε θέματα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και πρώτων βοηθειών. Συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στην εκτίμηση της κατάστασης ενός θύματος μέσω του ελέγχου του επιπέδου συνείδησής του και του ελέγχου της αναπνοής του, και στη συνέχεια εξασκήθηκαν στις δεξιότητες εφαρμογής της, δηλαδή στην τεχνική θωρακικών συμπιέσεων και πραγματοποιήθηκε επίδειξη εφαρμογής ΚΑΡΠΑ με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.


Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τον Ερυθρό Σταυρό Τρικάλων και την κ. Ελένη Γιοβανοπούλου, Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού ερυθρού Σταυρού,, για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές/τριές μας και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε ένα τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον θέμα.
Ο Σύλλογος Καθηγητών του 6ου Γυμνασίου
Και η Διευθύντρια Ευαγγελία Μινάρδου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia