Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για τους μαθητές του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων

Στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης του Άξονα 7: Σχολείο και Κοινότητα προχώρησε το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων, η οποία περιλαμβάνει θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Η συγκεκριμένη δράση ανήκει στην πρώτη ενότητα του Δείκτη 2: Ενίσχυση σχέσεων και επιδίωξη συνεργασιών με φορείς.


Η μεγάλη κινητικότητα του σύγχρονου ανθρώπου, οι πολυπληθείς δραστηριότητες, ο συγχρωτισμός των κοινωνιών, η αλληλεπίδραση με άγνωστους χαρακτήρες και ο υπερκαταναλωτικός τρόπος ζωής καθιστούν απόλυτα απαραίτητη και αναγκαία την πραγματική εκμάθηση πρώτων βοηθειών από τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.
Η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου.


Οι εκπαιδευτικοί, ο Διευθυντής και η υποδιευθύντρια του σχολείου σε αγαστή συνεργασία υποδέχτηκαν τον Διευθυντή του Δ.Ι.Ε.Κ Γ.Ν Τρικάλων κο Κατσουγιάννη Βασίλη, την κα Αγορογιάννη Δέσποινα και τις συνεργάτιδές τους, οι οποίοι με άψογο και απόλυτα παιδαγωγικό τρόπο δίδαξαν στους μαθητές όλων των τμημάτων της τρίτης Τάξης κυρίως την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή και πρώτες βοήθειες κατά την πνιγμονή από ξένο σώμα, αφού αρχικά υπήρξε διάλεξη, ώστε να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την αξία της παροχής πρώτων βοηθειών.


Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας καθώς και τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ Τρικάλων για την τιμή που μας έκαναν να αφιερώσουν τη γνώση τους και τις δεξιότητές τους στους μαθητές μας.

Οι καθηγητές του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia