Εκπαιδευτικές– Περιβαλλοντικές Επισκέψεις του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων στο ΚΕΠΕΑ Κισσάβου  – Ελασσόνας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου  – Ελασσόνας στις 11 και 16 Νοεμβρίου 2022 και συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική – Πέτρινα γεφύρια».

Εκεί, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην Ελασσόνα, παρακολούθησαν μια πολυμεσική εφαρμογή για τον Όλυμπο προκειμένου να κατανοήσουν τη μοναδικότητά του ως καταφύγιο της άγριας ζωής αλλά και ως χώρο αναζήτησης και επικοινωνίας του ανθρώπου με τη φύση. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το πέτρινο γεφύρι της Ελασσόνας και παραδοσιακά κτίσματα στην Τσαριτσάνη συζητώντας για τις αειφορικές πρακτικές των παραδοσιακών κατασκευών, ενώ περιηγήθηκαν σε κοντινά μονοπάτια βιώνοντας τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου. Στόχος του Προγράμματος ήταν η διαμόρφωση φιλοπεριβαλλοντικών στάσεων, η ανάπτυξη ευαισθησίας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό αλλά και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών.

Αμέσως μετά, οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας μέσα από τα εκθέματα του οποίου ταξίδεψαν νοερά στο χρόνο και στο χώρο. Τέλος, περιπλανήθηκαν στα στενά δρομάκια της περιοχής του Λόφου του Φρουρίου στη Λάρισα, θαυμάζοντας το Αρχαίο Θέατρο και το ναό του Αγίου Αχιλλείου και πέρασαν χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές στο πάρκο του.

Τη μαθητική ομάδα συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Βράντζα Ελένη, Γουρζιώτη Παναγιώτα, Παπαστόλου Αποστόλος-Πορφύριος (τμήματα Β1 και Β3) και Μιχαήλ Βασιλική, Τσιούτσια Ουρανία και Καμπλιώνη Ευαγγελή (τμήματα Β2 και Β4).

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia