Εκτος νεκρός από τον κοροναϊό – Τρίτος από την Καστοριά

Εκτος νεκρός από τον κοροναϊό – Τρίτος από την Καστοριά

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον κοροναϊό στη χώρα μας.  Πλέον οι νεκροί φτάνουν τους έξι καθώς όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης κατέληξε ένα ακόμη άτομο.

Πρόκειται για άνδρα 70 ετών από την Καστοριά ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών που νόσησαν με κοροναϊό από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο 70χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς όπου άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι σε 418 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (χθες) από τον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εκτίμησε ωστόσο ότι ο  πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας, πιθανόν ανέρχεται σε 2.000 με 3.000.

Στα 64 τα «ορφανά» κρούσματα

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, μετά την επιβεβαίωση 31 νέων κρουσμάτων, συνολικά έχουν μολυνθεί 418 άνθρωποι. Tα επικίνδυνα «ορφανά» κρούσματα πλέον ανέρχονται σε 64, ενώ 79 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 13 εκ των οποίων διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Όλοι λαμβάνουν ειδική θεραπεία, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των σοβαρών κρουσμάτων είναι τα 70 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αθήνα.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί περισσότεροι από 6000 άνθρωποι, ενώ 14 έχουν πάρει εξιτήριο.

in.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia