Ελένη Στεργίου – Μπότη: «Να αποδοθούν ευθύνες για τον αποκλεισμό των μαθητών της Φαρκαδόνας»

Η μη ένταξη των μαθητών των λυκείων της Φαρκαδόνας στην καθ΄ υπέρβαση εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας, εξαιτίας των σεισμών κυριάρχησε στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας το βράδυ της Τετάρτης.

Επί του μείζονος σημασίας θέματος τοποθετήθηκε και η δημοτική σύμβουλος Ελένη Στεργίου – Μπότη, ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν για να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των μαθητών του δήμου Φαρκαδονας σχετικά με την μοριοδότηση των πανελληνιών εξετάσεων λόγω του σεισμού. Μάλιστα ζήτησε εμφατικά να αποδοθούν ευθύνες για τον αποκλεισμό τους από την ευνοϊκή ρύθμιση. Μετά από διεξοδική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της σύστασης επιτροπής με άμεση κάθοδο στην πρωτεύουσα, σε μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις από πλευράς Δήμου.

Σε άλλη ερώτηση που κατέθεσε προς το προεδρείο του σώματος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ζήτησε να γίνουν ενέργειες ώστε να καλυφθεί η κενή θέση στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας λόγω συνταξιοδότησης του εντεταλμένου υπαλλήλου του ΙΚΑ. Ταυτόχρονα έθιξε το θέμα της περιορισμένου φωτισμού σε συγκεκριμένο σημείο στην παλαιά εθνική οδό και ζήτησε να ενημερωθεί για την λειτουργία ορισμένων φωτιστικών, που λόγω παλαιότερης φθοράς, δεν εχουν τεθει ακόμη σε λειτουργία αν και υπάρχει η σχετικη απόφαση του ΔΣ.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia