Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για ηλικίες 40-44

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Άνοιξε και η πλατφόρμα των ραντεβού και για τις ηλικίες 40-44 ετών με AstraZeneca. Μάλιστα, μέσα σε λίγα λεπτά έκλεισαν τα πρώτα ραντεβού μέχρι και τον Ιούνιο. Λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού στις ηλικιακές αυτές ομάδες, άνοιξαν από το βράδυ της Μ. Τετάρτης νέα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Παράλληλα, κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση των 30άρηδων στο πρόγραμμα εμβολιασμού τους. Μέσα σε μία ημέρα κλείστηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση από τους πολίτες 30 έως 39 ετών, ενώ έγιναν ήδη 9.142 εμβολιασμοί.

Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 45 – 49 ετών, για όλα τα εμβόλια.

Στις αρχές Μαΐου θα ενημερωθούν οι πολίτες 40 – 44 ετών, για το πότε θα είναι διαθέσιμα και για αυτούς τα υπόλοιπα εμβόλια, πέρα από το AstraZeneca.

Λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού στις ηλικιακές αυτές ομάδες, άνοιξαν από το βράδυ της Μ. Τετάρτης νέα εμβολιαστικά κέντρα, για να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.781 νέα κρούσματα. 805 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 15%, ωστόσο η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή. Το 95% των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia