Εναρξη εργασιών και στον νέο χώρο πολιτισμού στα Τρίκαλα

Εναρξη εργασιών και στον νέο χώρο πολιτισμού στα Τρίκαλα.

Στον νέο χώρο πολιτισμού στα Τρίκαλα, τις πρώην αποθήκες ΟΣΕ, ξεκίνησαν να εργάζονται τα συνεργεία του εργολάβου που ανέλαβε το έργο «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης Και Πολιτισμού».

Εργο σημαντικό για τον Δήμο Τρικκαίων, αφού οι τρεις παλιές αποθήκες, θα αποτελούν έναν χώρο αναφοράς για τη ζωγραφική, τη φιλαρμονική, την κλασική μουσική.

Με προϋπολογισμό 3.000.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, από το ΕΣΠΑ και ανάδοχο την ΤΡΙΚΑΤ ΑΒΕΤΕ) το έργο είναι μια ακόμη παρέμβαση για τον πολιτισμό στην πόλη και συνολικότερα στον Δήμο.

Σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων βρίσκονται το πάρκο και ο μύλος Ματσόπουλου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας τεράστιος πολυχώρος πολιτισμού, δράσεων, συναυλιών, εκθέσεων, εκδηλώσεων, μουσικής.

Εξάλλου στις πρώην πινακοθήκες θα λειτουργήσουν μουσική βιβλιοθήκη, χώρος συναυλιών, θα εγκατασταθούν η Δημοτική Φιλαρμονική και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, θα διαμορφωθεί διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι, studio ηχογράφησης, Δημοτική πινακοθήκη.

 Εξαιρετικά ενδιαφέρον και το ότι το έργο ήταν σημείο αναφοράς του Δημάρχου Τρικκαίων στην ομιλία του στο συνέδριο #Τρίκαλα2030, που διεξήχθη στον ίδιο χώρο, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι πρόκειται για έργο  που δείχνει και τη συνέχεια στην πόλη, μέσω τριών δημάρχων: επί θητείας Μιχάλη Ταμήλου αγοράστηκε η πρώτη αποθήκη, επί Χρήστου Λάππα η δεύτερη, επί Δημήτρη Παπαστεργίου η τρίτη, εντάσσοντας το έργο σε πρόγραμμα, υπογράφοντας τη σύμβαση κατασκευής και ξεκινώντας, πια, τις εργασίες

Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα,

στο κτήριο Α

  1. θα πραγματοποιούνται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις,
  2. δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη,
  3. δημιουργείται χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων,
  4. δημιουργείται διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

στο κτήριο Β
δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης και πολλών δημιουργών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia