Ενημερωτική επίσκεψη της Φωτεινής Αναστασίου στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων


Η κ.  Αναστασίου, υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας ώστε να ενημερωθεί για τις δράσεις του και να συζητήσει με τους εργαζόμενους για την μέχρι τώρα πορεία του και για τα μελλοντικά σχέδια και προγράμματά του. 

Η κ. Φωτεινή Αναστασίου συζήτησε με την νομική σύμβουλο του Κέντρου, κ. Ελευθερία Τζιουβάρα, την ψυχολόγο, κ. Αθηνά Παχατίρογλου και τον Κοινωνιολόγο, κ. Πέτρο Αυξέντη και αναλύθηκαν τα μέχρι τώρα προγράμματα που έχουν εκπονηθεί τόσο για την συμβουλευτική υποστήριξη αλλά και για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στον αριθμό των περιστατικών που έχουν λάβει συμβουλευτική υποστήριξη από το Κέντρο, στους τρόπους εξασφάλισης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Κέντρο και στις γυναίκες που ζητούν υποστήριξη καθώς και στην σημασία της πρόληψης. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης αυτής παρουσιάστηκαν οι παροχές του Κέντρου, όπως η εξειδικευμένη συμβουλευτική των γυναικών θυμάτων, η νομική συμβουλευτική και πληροφόρηση για τα δικαιώματα των θυμάτων και τις διαδικασίες για την υποβολή καταγγελίας, μήνυσης, κλπ., την νομική βοήθεια, την συμβουλευτική απασχόλησης και προώθησης στην αγορά εργασίας σε συνεργασία με άλλους φορείς (π.χ. ΟΑΕΔ, Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, κλπ.).

Η κ. Αναστασίου συνεχάρη το Κέντρο για το πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία καθώς ήταν μια πολύ σημαντική και πετυχημένη δράση που πρέπει να συνεχιστεί και τόνισε πως η εκπαίδευση του πολίτη από την νεαρή ηλικία είναι εχέγγυο για την πρόληψη περιστατικών βίας. Επίσης, οι εργαζόμενοι του Κέντρου αναφέρθηκαν στην συνεργασία που έχουν με το πρόγραμμα ESTIA ώστε οι γυναίκες πρόσφυγες να λαμβάνουν συμβουλευτική υποστήριξη. Τέλος, συζήτησαν για τις μελλοντικές δράσεις του Κέντρου, για την άριστη συνεργασία που έχουν με τον Δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της λειτουργίας του Κέντρου με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. 

Η κ. Αναστασίου ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Κέντρου γα την άρτια ενημέρωση για και για το πολύτιμο έργο τους και δήλωσε πως θα είναι παρούσα σε δράσεις και προγράμματα και θα συμβάλλει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ώστε να  ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το σημαντικό του έργο. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων

Διεύθυνση: Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς (απέναντι από τη ΔΕΗ)

τηλέφωνο: 24310-27943

e-mail: skg@trikalacity.gr

http://supportwomen.trikalacity.gr/

https://www.facebook.com/supportwomentrikala.gr/

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia