Ενθουσίασε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιούνη το Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ. Φέτος, το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε καινούργιο χώρο, στο Τζαμί.

Με τους στίχους του κομμουνιστή ποιητή Κώστα Βάρναλη:

«Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται, είμαι κάθε φορά το μέλλον», μαθητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ που συμμετείχαν στο μαθητικό φεστιβάλ έδωσαν το δικό τους μήνυμα πώς δεν βάζουμε όρια στα όνειρά μας και πως το μέλλος είναι ο σοσιαλισμός, η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, μια κοινωνία όπου η λέξεις πόλεμος, φτώχια προσφυγιά δε θα γραφούν ποτέ ξανά.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με χαιρετισμό της Κ. Καλύβα, μαθήτρια του 6ου Λυκείου. Ενώ ακολούθησε συζήτηση για τον πόλεμο, με τίτλο «άκου τι είπαν για τον πόλεμο» όπου συζητήθηκε η θέση της ΚΝΕ για τον πόλεμο, όπου αναλύθηκαν οι αιτίες του πολέμου τόσο στην Ουκρανία, με τις ευθύνες της Ρωσίας από τη μία μεριά και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την άλλη, όσο και γενικότερα για τις αιτίες που γεννούν πολέμους, που δεν είναι άλλες από τον καπιταλισμό, δηλαδή από την απληστία της αστικής τάξης κάθε χώρας να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των αγορών βάζοντας τους λαούς να αιματοκυλούνται.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών που είναι στις 26 Ιούνη, όπου αναλύθηκε η θέση της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά και τις ουσίες που καταστέλλουν την σκέψη, αλλά και τις ευθύνες του κράτους που στην ουσία δεν υπάρχει κρατική μέριμνα για των ναρκωτικών. Στη συζήτηση συμμετείχε και εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ.

Το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής έκλεισε με συναυλία από τους Urban Pulse.

Παράλληλα στο χώρο υπήρχε ξεχωριστό στέκι για τους μαθητές των ΕΠΑΛ όπου οι μαθητές των ΕΠΑΛ συζήτησαν για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με μαθητεία, ιδικότητες κλπ. 

Υπήρχε επίσης ξεχωριστό στέκι για μικρές ηλικίες όπου οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ ζωγραφίσανε μαζί με παιδάκια παιδάκια από την Ουκρανία που βρέθηκαν και αυτά στο φεστιβάλ και έδωσαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και ειρήνης των λαών.

Το ραντεβού των μελών και των φίλων της ΚΝΕ θα κορυφωθεί με το 31ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις Νηες Μαγνησίας 7-10 Ιούλη. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia