Εορτάστηκε στα Τρίκαλα η Εθνική Αντίσταση του 1941-1944

Εορτάστηκε σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 με κάθε επισημότητα ο αγώνας της Εθνικής Αντιστάσεως του 1941-1944 εναντίον της χιτλερικής και φασιστικής βαρβαρότητας από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή στους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Προηγήθηκε δοξολογία και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση ομιλίας από τον φιλόλογο του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων κ. Αδάμο Βασίλειο και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους όλων των οργανώσεων στον Ανδριάντα του Στρατηγού Σαράφη στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Παππάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, εκ μέρους του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Τρικάλων, ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού κ. Αθανάσιος Ανδρέου, εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων, ο Αντιδήμαρχος Περιφέρειας (Τομέα Α’) κ. Βασίλειος Κρανιάς, ο Διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Τρικάλων κ. Δημήτριος Μήτραινας, ο Διοικητής της Π.Υ Τρικάλων Αντιπύραρχος κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, το Επιμελητήριο Τρικάλων, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ν.Τρικάλων.

Ακολουθεί απόσπασμα από τη γεμάτη συναίσθημα ομιλία του συντοπίτη φιλόλογου – ιστορικού Βασιλείου Αδάμου:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia