Επέτειος 28ης Οκτωβρίου στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Για πρώτη φορά μετά την πανδημία, οι μαθητές του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων συμμετείχαν σε μια ζωντανή, διπλή και πολυτροπική  γιορτή για τον εορτασμό της «Επετείου του Όχι». Αρχικά έγινε η παράδοση της Σημαίας και η επίδοση των αριστείων και βραβείων στους μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Ακολούθησαν προβολές βίντεο, ιστορική αφήγηση, τραγούδια από τη χορωδία, απαγγελίες αποσπασμάτων από το «Άξιον Εστί» του Ο. Ελύτη και σχετικών πεζών κειμένων, αλλά και θεατρικά δρώμενα. Ιδιαίτερα επιμελημένο ήταν το σκηνικό της εκδήλωσης που παρίστανε την Αθήνα της Κατοχής. Τα παιδιά προσέγγισαν την ιστορική γνώση και πήραν πολλαπλά μηνύματα για τη ματαιότητα του πολέμου και τη δυστυχία που προκαλεί, ενώ αφιέρωσαν τη γιορτή στη μικρούλα από την Ιαπωνία, τη Σαντάκο Σασάκι, που έπεσε θύμα της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και η οποία  προσπάθησε να περάσει το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης κατασκευάζοντας γερανούς οριγκάμι. Ομοίωμα της Σαντάκο μαζί με τους γερανούς της, που δημιούργησαν οι ίδιοι μαθητές/τριες,  συνόδευε την εκδήλωσή τους.

Υπεύθυνες για την οργάνωση της εκδήλωσης και την εμψύχωση των μαθητών ήταν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Αγορίτσα Σκαμπαρδώνη ΠΕ02, Παναγιώτα Μπλούτσου ΠΕ02 και Παναγιώτα Γουρζιώτη ΠΕ03. Την επιμέλεια της χορωδίας ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Γκότζιας ΠΕ79.01 με την αρωγή της Νεκταρίας Κορκακάκη ΠΕ07 και ΤΕ 16, ενώ τα σκηνικά και το ομοίωμα της Σαντάκο δημιούργησε ο Μάνος Αναστασίου, ΠΕ08.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia