Επίθεση Γιώργου Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τους πλειστηριασμούς

Τα πυρά του σε ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και Νέα Δημοκρατία στρέφει ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Οικονόμου, με αφορμή τους μαζικούς πλειστηριασμούς που βάζουν θηλιά σε νοικοκυριά. Καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση που αφήνει ξεκρέμαστους τους δανειολήπτες και τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ στέκεται στο πλευρό των δανειοληπτών. Δείτε την ανάρτηση του στα social media:

Aνοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς, σε μια περίοδο με τον πληθωρισμό στα ύψη και την ενεργειακή κρίση να μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 ακόμη και απέναντι στις πιο σκληρές αντιρρήσεις της Τρόικα, έφερε νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τον Ν.3869/10 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, όχι μόνο δεν ψήφισε το νόμο Κατσέλη αλλά τον αντικατέστησε το 2019, δημιουργώντας έναν αποτυχημένο μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που απέδωσε μόνο 2.500 διακανονισμούς σε 2,5 χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η “πόρτα” των funds άνοιξε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖA-AΝΕΛ.

Από την άλλη, η κυβέρνηση της ΝΔ, αφήνει εντελώς ξεκρέμαστους τους δανειολήπτες, καταργώντας το πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών, ερχόμενη να συμπληρώσει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ την τετραετία 2015-2019.

Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τροπολογία και πάλι στη Βουλή, διεκδικώντας την προστασία της αγροτικής γης και με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

  • Με βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.
  • Με 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ και με κούρεμα οφειλής εφόσον τηρείται η ρύθμιση.

Το ΠΑΣΟΚ είναι με τους δανειολήπτες και όχι με τα FUNDS και τον κ. Πάτση.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia