Επίθεση του Νίκου Παππά στην κυβέρνηση: «Ο Νομός Τρικάλων πληρώνει την πολιτική Μητσοτάκη».

Ο Νομός Τρικάλων πληρώνει την πολιτική Μητσοτάκη.
Η αδράνεια της Ν.Δ. στοιχίζει ακριβά στην κοινωνία και την οικονομία
Δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά, για την περιοδεία του στον Νομό Τρικάλων:
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει του συνεδρίου του αλλά κυρίως λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική αδράνεια στο πεδίο της πανδημίας και της οικονομίας, εντείνει την πολιτική του δράση.

Η πολιτική μας εξόρμηση στη Θεσσαλία, η οποία κορυφώθηκε με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα, είχε στόχο την καταγραφή και ανάδειξη των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω και των κυβερνητικών αποφάσεων, την κατάθεση της δικής μας πρότασης, καθώς και την επαφή μας με πολίτες, παραγωγικούς φορείς, ανθρώπους της αγοράς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, συνδικάτα, νεολαία.

Κατά την περιοδεία μας στα Τρίκαλα, μαζί με τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, τον συντονιστή της Ν.Ε., Σταύρο Νταούλα και στελέχη του κόμματος, επισκεφτήκαμε τη ΣΕΦΑΑ και συζητήσαμε με τον κοσμήτορα, Θ. Παπαϊωάννου, καθηγητές και φοιτητές της σχολής για την αντεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την επιλογή της για πλήρη ισοτιμία των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων. Σε μια επιλογή που απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση, τα πτυχία των απόφοιτων, αλλά και τη σχολή των Τρικάλων.

Στη συνάντησή μας με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Τρικάλων, όπως και σε αυτή με τους παραγωγικούς φορείς της Καλαμπάκας, συζητήσαμε για την κατάσταση στην αγορά, αλλά και τα αναγκαία μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να εκκαθαρίσει την αγορά από τις ΜμΕ. Οι τράπεζες δεν παίζουν τον ρόλο τους, δανειοδοτώντας μόλις 30 χιλιάδες από τις 800 χιλιάδες επιχειρήσεις της χώρας.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να στηριχθούν και οι θέσεις εργασίας να διατηρηθούν. Είναι αναγκαία η μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, η διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και η ευνοϊκή ρύθμιση 120 δόσεων, η λήψη άμεσων μέτρων για οφειλές προς τις τράπεζες με αναστολή πληρωμών και περίοδο χάριτος, η επαναφορά της προστασίας της αʼ κατοικίας.

Κατά την περιοδεία μας στην Καλαμπάκα, συζητήσαμε με τον δήμαρχο Μετεώρων, Θοδωρή Αλέκο, για την ανάγκη στήριξης των δήμων και των τοπικών κοινωνιών. Επισκεφτήκαμε το Κέντρο Υγείας για να ενημερωθούμε για την πορεία της πανδημίας και να ευχαριστήσουμε γιατρούς και νοσηλευτές για την υπερπροσπάθειά τους.

Στην επαφή μας με τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου τέθηκε το θέμα της μείωσης των δρομολογίων στη Δυτική Θεσσαλία, καθώς και των επενδύσεων στο δίκτυο του σιδηρόδρομου. Τα δρομολόγια στις «άγονες γραμμές» πρέπει να εκτελούνται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η αντικατάστασή τους από δρομολόγια λεωφορείων αυξάνει σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού από Καλαμπάκα για Παλαιοφάρσαλα. Η ηλεκτροκίνηση στην ανωτέρω γραμμή, που είχε βαλτώσει για δυο χρόνια, πρέπει να προχωρήσει. 

Τα Τρίκαλα, η Καλαμπάκα και γενικότερα ο Νομός είναι μια πανέμορφη περιοχή. Με πολλές δυνατότητες και ανθρώπους δημιουργικούς και φιλόξενους. Η Δυτική Θεσσαλία πρέπει να στηριχθεί, να γίνει συμμέτοχη στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξης, όπως εκκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην περιοχή πρέπει να τρέξουν και οι επενδύσεις στις μεγάλες υποδομές, όπως τις είχαμε δρομολογήσει. Είτε αυτές αφορούν το βόρειο τμήμα του Ε65 είτε τον σιδηρόδρομο. Η αδράνεια σε αυτόν τον τομέα στερεί από την κοινωνία τη βελτίωση της καθημερινότητας και νέες θέσεις εργασίας, από τα δημόσια ταμεία χρήματα και από τη χώρα ένα βελτιωμένο απόθεμα υποδομών.

Ο Νομός Τρικάλων πληρώνει την πολιτική Μητσοτάκη.

Η αδράνεια της Ν.Δ. στοιχίζει ακριβά στην κοινωνία και την οικονομία.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, και πιέζουμε για την επίλυσή τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia